NFL Update: Jadeveon Clowney mogelijk onder het mes

Door

Clowney vs Redskins

De Houston Texans wachten in spanning af wat de uitslag wordt van de onderzoeken die vandaag plaats vinden op de knie van Jadeveon Clowney. De eerste keuze van de draft van 2014 viel zondagavond tegen de Washington Redskins uit met een knieblessure. De hoop is dat hij alleen een scheurtje in zijn MCL heeft, en dat hij vier tot zes weken zal missen, maar de vrees is dat hij een gescheurde meniscus heeft. In het ergste geval zal hij onder het mes moeten en mogelijk het hele seizoen missen.

Dit is niet de eerste blessure voor de 21-jarige linebacker. Sinds de draft in mei heeft Clowney al meerdere kwalen gehad en is zelfs geopereerd om een sporthernia te verhelpen.

White men can’t be jumped

De meest vreemde actie van de avond was toch wel de mislukte sprong van Pittsburgh Steeler Antonio Brown. Tijdens een punt return in het tweede kwart van de wedstrijd tegen de Cleveland Browns moest hij alleen nog voorbij de punter Spencer Lanning komen en probeerde dit door over hem heen te springen. Het resultaat: een schoen in het gezicht van Lanning en een 15-yard penalty tegen Brown.

De achilleshiel van de Chiefs

Blessures aan de achillespees waren gisteren letterlijk ook de achilleshiel van de Kansas City Chiefs. Het team verloor gisteren twee defensieve starters met zowel Derrick Johnson als Mike DeVito, die met een gescheurde achillespees het veld moesten verlaten. Johnson is één van de steunpilaren van de verdediging van Kansas City en werd de afgelopen drie jaar daarom ook verkozen tot de Pro Bowl.

Beide spelers zullen het hele jaar uitgeschakeld zijn en dus zal Kansas City moeten hopen dat Dontari Poe en de backups de ‘run defense’ kunnen redden.

Blessure Logan Mankins mogelijke kans voor Richie Incognito

Steeds meer geluiden uit Tampa Bay doen vermoeden dat de Buccaneers bezig zijn om Richie Incognito binnen te halen nu Logan Mankins mogelijk voor een paar weken is uitgeschakeld. De mogelijke komst van Incognito valt echter niet bij iedereen goed, nadat hij vorig seizoen 400 kilometer verderop de pestkop uithing bij de Miami Dolphins.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen