MLS Recap: Columbus en Montréal plaatsen zich voor de play-offs

Toronto FC v Columbus Crew

Afgelopen weekend was er de voorlaatste speeldag in de Major League Soccer. We zitten nu één week van de ontknoping van het reguliere seizoen. Voor de start van deze speeldag waren er nog zes play-off tickets te verdelen. Daarnaast is er ook nog de strijd om de supporters’ shield, de twee grootste kanshebbers om deze te pakken zijn de New York Red Bulls en FC Dallas. In deze recap bespreken we één belangrijke wedstrijd en geven we de andere uitslagen mee. Tenslotte geven we ook nog eens de stand mee op één speeldag van het einde.

Toronto FC – Columbus Crew

Toronto plaatste zich woensdag al voor de play-offs na een 2-1 overwinning tegen New York Red Bulls. Columbus daarentegen is nog niet geplaatst. Minstens één punt halen tegen de ploeg van Giovinco was voldoende om zich te kwalificeren.

Toronto mocht dan wel al zeker zijn van een plek in de PO, dat wil niet zeggen dat er niets meer op het spel stond voor hun. De top twee uit elke conference is namelijk vrij de eerste ronde, altijd mooi meegenomen. De eerste kansen in de wedstrijd waren dan ook voor de thuisploeg. Findley kon een corner van Giovinco op de paal koppen in de 21e minuut.

Kwartiertje daarna kwam Columbus dan voor het eerst gevaarlijk voor doel. Opnieuw was het een kans op corner. Het kwas Kei Kamara die kon koppen, maar zijn poging werd van de doellijn gehaald.

Een goeie twee minuten later bleek die corner een waarschuwing geweest te zijn. Volgens Toronto op een onterechte corner kon Finlay de stand op 0-1 brengen. Op assist van Higuain en Tchani kon hij de 0-1 in doel werken.

Toronto reageerde meteen na de aftrap terug. Het was Warner die kon uithalen, maar zijn poging belandde maar net naast de paal. Giovinco probeerde de bal nog te raken, maar slaagde niet in zijn poging. Zo gingen we de rust in met een 0-1 stand.

In de tweede helft kregen we nog enkele mooie kansen te zien. Eerst was het Giovinco die gevaarlijk was op een vrije trap. De man in vorm draaide bal richting de linkerwinkelhaak, maar Clark hield de bal tegen. Enkele minuten later kregen we twee goede kansen voor Higuain. De speler van Columbus trapte eerst tegen de lat en twee minuten later raakte hij de paal.

Het was echter uitstel van executie. In het begin van de blessuretijd was Higuain daar opnieuw en ditmaal kon hij wel scoren. Op een schitterende manier lobde hij de bal over de doelman.

De wedstrijd eindigde op een 0-2 overwinning voor Columbus Crew. Door deze driepunter is ook nu Columbus zeker van de play-offs en gaat het ook over Toronto in het klassement.

EAST

De New York Red Bulls is door hun overwinning nu ook zeker van de eerste plek in het Oosten. Daardoor moeten ze niet aan de bak in de eerste ronde van de play-offs en zijn ze dus al zeker van de Conference Semi-Finals. Montréal en Columbus zijn door hun driepunters nu ook zeker van deelname aan de play-offs. Voor New England wordt het wachten tot Decision Day

Western Conference
WEST

FC Dallas heeft dit weekend hun eerste plek in het Westen veilig gesteld door te gaan winnen bij Salt Lake. Portland deed een heel erg goede zaak door met maar liefst 2-5 te gaan bij LA Galaxy. Er zijn nog drie play-off tickets te verdelen. Portland en Sporting Kansas zijn grote kanshebbers voor een ticket. Het laatste ticket zal gaan naar Seattle of San Jose.