Colorado Rapids op de valreep naast FC Dallas

CH6iqs7UwAEIMOBHet treffen tussen de Colorado Rapids en FC Dallas resulteerde gisteravond in een 1-1 gelijkspel. Hoewel hekkensluiter Rapids vrijwel de hele wedstrijd het beste van het spel had, kwam het pas in de slotminuten op gelijke hoogte.

De eerste helft was behoorlijk eenrichtingsverkeer, met vooral een hoofdrol voor de uitblinkende Serna bij Colorado. Zelf was hij een keer dichtbij een doelpunt en daarnaast creëerde hij ook enkele mogelijkheden voor zijn teamgenoten. Serna liet met zijn spel zien hoe goed hij in vorm is, na dinsdag ook al twee keer gescoord te hebben in de MLS Open Cup.

Ondanks het overwicht van de Rapids, stond er in de rust nog altijd 0-0 op het scorebord. Daar kwam pas na iets meer dan zeventig minuten verandering in. Geheel tegen de verhoudingen in, kwam FC Dallas op voorsprong dankzij een knap krullend afstandsschot van Castillo.

Lang kon FC Dallas de voorsprong niet vasthouden, vlak voor tijd kreeg Colorado het doelpunt waar het al de hele wedstrijd recht op had. Serna – wie anders – brak de ban, door een mooie voorzet van Moor te promoveren tot een nog mooier doelpunt.

Met nog een paar seconden op de klok, ging het nog bijna mis voor de Rapids toen Castillo de paal raakte. En dat terwijl Colorado eigenlijk drie punten verdiende.

De Rapids en Dallas delen dus de punten, waardoor de Rapids niet van de laatste plaats in de Western Conference af komen. FC Dallas haalde 23 punten in zestien wedstrijden, goed voor een vierde plek in diezelfde divisie.

Vanavond nog veel meer wedstrijden in de MLS. Onder andere Toronto – New York City FC staat op het programma. De recaps lees je uiteraard morgen bij SportAmerika.