MLS: Kansas vergeet kansen af te maken tegen Salt Lake

2013 MLS Cup-Real Salt Lake v Sporting Kansas City

Vorig jaar waren het de twee finalisten van de MLS, en daarom is het ook dit jaar een garantie voor spanning en sensatie als Sporting Kansas City het opneemt tegen Real Salt Lake.

Waar vorig seizoen strafschoppen nodig waren om de zinderende eindstrijd te beslissen, was er tijdens deze ontmoeting sprake van eenrichtingsverkeer. In totaal kreeg Salt Lake precies één kans, terwijl  Sporting Kansas City maar liefst negen doelpogingen ondernam.

Het doel van Real Salt Lake werd echter niet getroffen. In de eerste helft kregen Feilhaber, Besler en Sinovic grote kansen voor Kansas, maar doelman Attinella van Salt Lake stond zijn mannetje. Ook in de tweede helft werd zijn doel regelmatig onder vuur genomen, maar de uitblinker wist de nul te houden.

Zelf kon Real Salt Lake absoluut geen vuist maken tegen de MLS-titelverdediger. Zelfs toen Oriol Rosell van Kansas in de 83e minuut een rode kaart kreeg, wist Salt Lake niet te profiteren van het feit dat ze over een mannetje meer beschikten.

De 0-0 eindstand doet misschien vermoeden dat de wedstrijd saai was, maar Sporting Kansas City en Real Salt Lake bewezen vannacht dat er geen doelpunten nodig zijn om een wedstrijd aantrekkelijk te maken, want vermakelijk was het zeker. Door het gelijkspel staat Real Salt Lake tweede in het Westen, terwijl de Wizards in het Oosten de derde plek bezetten.

FC Dallas overrompelt Houston na rode kaart
In de Western Conference is FC Dallas nog altijd koploper. Deze speelronde werd er opnieuw gewonnen, ditmaal was Houston Dynamo het slachtoffer. Na een uur leek de wedstrijd nog alle kanten op te komen, maar de controversiële rode kaart voor Horst deed Dynamo de das om. Direct daarna scoorde Watson voor Dallas, en uiteindelijk werd het zelfs 4-1 in het voordeel van FCD.

Doelpuntenmakers van Dallas waren Michel en Watson (2x). Voor Houston kopte Barnes in zijn eigen doel, zijn teamgenoot Ricardo Clark maakte nog het eerreddende doelpunt voor Dynamo.