Late treffer helpt DC United langs Kaka’s Orlando City

Door

Chicago Fire v D.C. United
DC United pakte vrijdagavond opnieuw een overwinning door in de blessuretijd te scoren. Vorige week werd op die manier ook titelhouder LA Galaxy verslagen. Dit keer was het de beurt aan Kaka en zijn Orlando City SC.

Sprookje
Dat uitgerekend Silva moest scoren, was een sprookje op zich. De verdediger stond de afgelopen zes maanden langs de kant met een hamstringblessure en maakte tegen Orlando City zijn rentree. Een rentree die werd opgeluisterd met een doelpunt waardoor DC United de koppositie in de Eastern Conference overneemt. Silva schoot een vrije trap van een meter of twintig in de korte hoek achter Orlando-doelman Donovan Ricketts.

Vizier niet op scherp
Gezien het wedstrijdbeeld was het late doelpunt van de ploeg uit Washington enigszins tegen de verhouding in. Orlando creëerde de meeste kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook Kaka kon zijn ploeg niet aan een treffer helpen.

Wonder
DC United was in de reguliere speeltijd al een keer dichtbij toen aanvaller Chris Pontius volledig vrijstaand de bal in het doel kon schieten. Alleen Brek Shea stond nog op de lijn en wonder boven wonder kon hij het schot van Pontius keren.

Zoekende
De gestopte bal van Shea ten spijt, Orlando ging voor de tweede keer op rij onderuit. De ploeg is nog zoekende in de Major League Soccer. In eigen huis wist de ploeg zelfs nog geen enkele keer te winnen. Met vijf punten uit vijf wedstrijden zit er absoluut nog rek in de ploeg.

Koploper
De Eastern Conference wordt in ieder geval zaterdag nog aangevoerd door DC United, dat door de overwinning de koppositie van New York Red Bulls voor een dag overneemt. United won tot dusverre vier duels en verloor slechts één keer.

Ook leuk om te lezen