NCAA Tournament Voorspellingen – Final Four

Door

State Farm Champions Classic

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Dit is de tussenstand voorafgaand aan de Final Four:

Elite Eight

Alle redacteuren liggen, nog steeds, dicht bij elkaar, al lijkt ondergetekende (helaas) wel kansloos voor de eindoverwinning.

Zondag 05-04, 0:09 – #7 Michigan State Spartans vs. #1 Duke Blue Devils

Vincent van Genechten: Het cinderella verhaal van de Spartans duurt maar voort. Tegen Louisville hadden ze echter OT nodig, terwijl Duke plots defensief werd tegen het anders zo degelijke Gonzaga. Sterk! Blue Devils for the win dus, met een beast mode prestatie van groentjes Jahlil Okafor en Justise Winslow. Winnaar: Duke.

Michael Feith: Ik zie Michigan State dit absoluut winnen. Ze krijgen het steeds voor elkaar om goed verdedigende teams te kraken en tegen Duke zou dat ook kunnen. Ik moet me echter bij mijn belofte houden om mijn bracket te volgen en daar staat Duke in. Winnaar: Duke.

Justin Kevenaar: In mijn eigen bracket heb ik Michigan State in de finale tegenover Kentucky, en miraculeus genoeg staat deze gewaagde voorspelling voorlopig nog steeds overeind. Duke is momenteel in bloedvorm, maar de ervaring van de Spartans gaat hier de doorslag geven. Connecticut flikte het kunstje vorig jaar als #7 seed, en nu kan Michigan State zomaar hetzelfde gaan doen: Winnaar: Michigan State.

Frank Wielaard: Het sprookje moet natuurlijk zo lang mogelijk aanhouden! De #7 seed tussen de #1 seeds. De acht mans rotatie van de Spartans tegen de zes mans rotatie van de Blue Devils. Duke heeft een prima inside offense. Daar waar Michigan State doorgaans prima verdedigt. Het verdedigen van de paint is echter een probleem voor Duke. MSU kan daar op jacht naar punten en heeft de driepunter achter de hand. Duke in foutenlast brengen helpt ook. Zeker als MSU zijn FT’s raak schiet, de turnovers kan beperken en heerst in de rebound… GO GREEN! Winnaar: Michigan State.

Final Four

Zondag 05-04, 02:49 – #1 Wisconsin Badgers vs. #1 Kentucky Wildcats

Vincent van Genechten: Doe ik het of doe ik het niet? Die vraag speelt al dagen door mijn hoofd. Wel: ik doe het! De Wildcats zijn oersterk en diep, maar de Badgers zijn ervaren, efficiënt en Frank Kaminsky kan de torens van Kentucky weglokken van onder de basket. En in tegenstelling tot vorig jaar is Wisconsin géén favoriet om deze game te winnen. Winnaar: Wisconsin.

Michael Feith: Hoe zeer ik ook respect heb gekregen voor Frank Kaminsky en Sam Dekker tijdens dit toernooi verwacht ik niet dat ze het tegen Kentucky voor elkaar krijgen om te gaan winnen. De Badgers zijn toch afhankelijk van hun shooting percentages en daar gaan ze tegen de verdediging van Kentucky problemen mee krijgen. Winnaar: Kentucky.

Justin Kevenaar: De twee powerhouses ontmoeten elkaar wederom in de Final Four. Notre Dame wist Kentucky bijna van de troon af te stoten, maar desondanks zie ik het Wisconsin niet flikken. De Wildcats weten keer op keer weer een manier te vinden om te winnen, en dat zal ook in deze wedstrijd het geval zijn. Winnaar: Kentucky.

Frank Wielaard: Pffff… ik gun het Wisconsin zo! En de Badgers kunnen deze winnen. Maar mijn verstand kiest voor de Wilcats. Ja, Wisconsin is de meest effectieve ploeg in de aanval. Maar de verdediging van Kentucky is de beste in het land. Als de Badgers hun rebounds pakken en defensief boven zichzelf uitstijgen kan het zo zijn dat Kentucky verrast wordt. Ik hoop het, omdat het spel van de Badgers Michigan State beter ligt… Maar ik ga er niet vanuit. Winnaar: Kentucky.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen