Orlando City pakt puntje tegen tien man Columbus Crew

Door

PetrescuCrewSC
Orlando City heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Columbus Crew. Hoewel Columbus al in het eerst kwartier met tien man kwam te staan, hielden ze hun voorsprong tot de 89e minuut vast.

Hands?

De wedstrijd begon goed voor Columbus, al in de vijfde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong toen Tony Tchani een voorzet van rechtsback Hector Jimenez krachtig inkopte.

Niet veel later ging het echter mis voor Columbus. Uit een corner van Orlando werd een intikker van sterspeler Kaká nog weggetikt door centrale verdediger Parkhust. De bal raakte daarbij zijn arm en volgens scheidsrechter Silviu Petrescu was dit genoeg voor een penalty en een rode kaart. Kaká maakte geen fout vanaf elf meter en zette Orlando gelijk.

Orlando mist grote kansen

Orlando City had in de eerste helft moeite met de defensie van Columbus Crew en grote kansen waren schaars. In de 25e minuut kwam Columbus onder druk te staan en gaf het de bal weg. Higuita de jonge spits Cyle Larin een uitgelezen kans om Orlando op voorsprong te zetten, maar hij faalde een op een tegen keeper Steve Clark.

Kort na rust kreeg was Clark weer de redder voor Columbus; Higuita zette deze keer met een mooie hoge bal Carlos Rivas voor de keeper, maar ook hij kon Orlando niet de voorsprong schenken.

Columbus Crew maakte het Orlando de hele wedstrijd lastig en zorgde meerdere keren voor gevaar. In de zestigste minuut sloeg de topscorer van de MLS voor de tiende keer in dit seizoen toe. Linksback Waylon Francis gaf een perfecte voorzet, die Kamara genadeloos inkopte.

Ribeiro redder voor Orlando City

De wedstrijd leek op een nederlaag voor Orlando uit te lopen, maar invaller Pedro Ribeiro zorgde toch voor blijdschap in de 89e minuut. Zijn afstandsschot kon niet worden gestopt door Steve Clark, en eindelijk kreeg Orlando de goal waar ze de hele tweede helft op zaten te wachten.

Columbus Crew zal enigszins teleurgesteld zijn dat de voorsprong werd weggegeven, maar omdat ze 75 minuten met een man minder speelden is een punt een goed resultaat.

Highlights

Lees hier de andere MLS-recaps van de week:

De ‘Zusi-show’: Sporting Kansas City verplettert FC Dallas
https://www.archief.sportamerika.nl/de-zusi-show-sporting-kansas-city-verplettert-fc-dallas

DC United wint van Philadelphia; Giovinco belangrijk voor winnend Toronto
https://www.archief.sportamerika.nl/dc-united-wint-van-philadelphia-giovinco-belangrijk-voor-winnend-toronto

MLS Recap: Chicago Fire maakt korte metten met Montreal Impact
https://www.archief.sportamerika.nl/mls-recap-chicago-fire-maakt-korte-metten-met-montreal-impact
MLS Recap: Historische overwinning Portland Timbers uit bij Colorado Rapids
https://www.archief.sportamerika.nl/mls-recap-colorado-rapids-in-eigen-huis-verslagen-door-portland-timbers

Foto: mlssoccer.com

Ook leuk om te lezen