MLS: D.C. United vernedert negenkoppig FC Dallas

FC Dallas v DC United

In de Amerikaanse hoofdstad stond zaterdagavond een ware strijd der titanen op het programma. D.C. United, al vier wedstrijden ongeslagen, nam het op tegen het team dat van de laatste vijf wedstrijden er vier won: FC Dallas.

De eerste helft ging, zoals verwacht, gelijk op met kansen aan beide kanten. In de dertiende minuut was het eerste doelpunt een feit: na een mooie combinatie tussen Castillo en Perez rondde Mauro Díaz knap af met rechts. Kort daarna kon D.C. al iets terug doen, ware het niet dat keeper Chris Seitz elke kans van Washington wist te verijdelen. FC Dallas leek met een comfortabele voorsprong te gaan rusten, maar in de 39e minuut vond de ommekeer plaats. Rechtsback Zach Lloyd kreeg toen al zijn tweede gele kaart en kon dus al wat eerder naar de kleedkamer dan zijn teamgenoten.

Omdat FC Dallas ruim vijftig minuten met een man minder moest spelen, werden al snel wat tactische omzettingen gedaan. Zowel spits Perez als nummer tien Díaz werd naar de kant gehaald, ze werden vervangen door de defensiever ingestelde Jacobsen en Moffat. De wissels konden echter niet voorkomen dat D.C. United de wedstrijd naar zich toe trok. Nog voor rust maakte Espindola met het hoofd gelijk, waardoor het halverwege 1-1 stond.

Na rust kwam Dallas er niet meer aan te pas, er werden nauwelijks kansen meer gecreëerd en de verdediging werd keer op keer overlopen. Na een uur scoorde centrale verdediger Boswell voor Washington, en nog geen tien minuten later werd de eindstand bepaald op 4-1. Eerst gaf Espindola een prachtige assist op Franklin, en even later scoorde hij zelf nog eens met links.

Uiteindelijk eindigde FC Dallas de wedstrijd zelfs met negen spelers, want vlak voor tijd kreeg Michel een rode kaart voor een tackle van achteren. Door de nederlaag is FC Dallas de koppositie in het westen kwijt, het staat nu tweede met zestien punten uit acht wedstrijden. D.C. United klimt naar de derde plek in de Eastern Conference met elf uit zeven.

Dempsey veegt de vloer aan met Colorado Rapids
In Seattle hebben de Sounders de Colorado Rapids weer met beide benen op de grond gezet. De Rapids beleven een prima seizoen, maar moesten gisteren hun meerdere erkennen aan Dempsey en consorten. Het werd 4-1. Voor Seattle waren Neagle, Dempsey (twee keer) en Obafemi Martins trefzeker. Dillon Serna deed nog wat terug voor Colorado. Dankzij deze derde overwinning op rij staan de Seattle Sounders bovenaan in het westen, terwijl Colorado in diezelfde Conference de vierde plek bezet.