Wizards één zege verwijderd van volgende ronde

BannerPlayoffs

De Washington Wizards zijn één overwinning verwijderd van het bereiken van de volgende ronde in de NBA play-offs. In Game 4 werden de Chicago Bulls met 98-89 aan de kant gezet. Trevor Ariza scoorde een play-off career high 30 punten voor de Wizards die zonder de geschorste center Nene speelden.

De thuisploeg opende het duel met een 14-0 run en keek vervolgens niet meer achterom, al kwamen de Bulls in het vierde kwart nog even terug tot een achterstand van acht punten. Het was echter Washington wat de klok sloeg, zo hadden de Bulls geen antwoord op de schoten van Ariza. Bekijk bijvoorbeeld zijn shot chart van de eerste helft.

Trevor Booker en Drew Gooden vervingen Nene uitstekend in de line-up en guards John Wall en Bradley Beal, aanvallend wat minder aanwezig dan normaal, hielden met hun defense D.J. Augustin, Kirk Hinrich en Jimmy Butler op 11-uit-36 van het veld. Daarnaast verspeelden de Bulls zestien keer de bal.

Dat de Bulls in het vierde kwart nog in de wedstrijd bleven hangen mag op het conto van Taj Gibson worden geschreven. Gibson was goed voor 32 punten in 32 minuten van de bank, net als Ariza een play-off career high, en raakte dertien van zijn zestien schoten.

Ted Leonsis, de eigenaar van de Wizards, steunde overigens Nene.

Game 5 is aankomende dinsdag in Chicago. De statistieken spreken in het voordeel van de Wizards die een 5-0 record hebben in een best-of-seven series met een 3-1 voorsprong. De Bulls zijn 0-8 in series met een 3-1 achterstand.