MLS Sunday Round-up: Cahill snelste ooit, Galaxy in playoffs

Door

cahillDe New York Red Bulls hebben het lastige uitduel met Houston Dynamo overtuigend gewonnen: 0-3. Namens de bezoekers zorgde Tim Cahill al na 8 seconden (!) voor de openingstreffer, waarmee hij nu de snelste doelpuntenmaker ooit in de MLS is. In tweede helft liep de ploeg uit de Big Apple uit naar een mooie 0-3 zege.

Houston is een moeilijke tegenstanders en daarom was de bizar vroege openinsgoal van Cahill ook meer dan welkom voor de bezoekers. Vanaf de aftrap lobte Dax McCarty de bal naar voren. Cahill nam de bal knap aan en rondde keurig af, waardoor hij het record van snelste doelpuntenmaker overnam van Dwayne de Rosario, die elf seconden nodig had om de score te openen.

Nadat New York in het zadel geholpen was door de vroege goal probeerde Houston te komen. Het gevolg was een leuke eerste helft, met kansen voor het drukkende Houston en gevaarlijke uitvallen van de Red Bulls. Na ruim een halfuur leidde een offensief van Houston bijna tot de gelijkmaker toen Will Bruin een corner inkopte maar Luis Robles knap redding bracht voor New York.

Na een onmachtige periode van Houston was het New York dat na ruim een uur spelen de genadeklap gaf aan de thuisploeg. Een corner van de gasten werd niet goed weggewerkt, wat er uiteindelijk toe leidde dat Ibrahim Sekagya de bal in kon koppen. Houston knakte zichtbaar en staakte de strijd. Een kwartier voor tijd mocht ook invaller Bradley Wright-Philips nog scoren na knullig defensief werk van de Houston-verdediging.

Door de overwinning zetten de New York Red Bulls een grote stap naar de Supporters Shield. Een overwinning komende zondag tegen Chicago Fire levert de ploeg de eerste plaats in de algemene ranking op, dat thuisvoordeel in een eventuele finale garandeert. Houston bezet de zesde plek in de Eastern Conference en moet komend weekend zelf winnen. Daarnaast moeten concurrenten punten verliezen. Kortom, de playoffs zijn voor Houston erg ver weg.

LA Galaxy 0 – 0 San Jose Earthquakes
Ondanks een matige prestatie in de thuiswedstrijd tegen San Jose heeft LA Galaxy zich dit weekend voor de playoffs weten te plaatsen. In een saaie wedstrijd slaagde de thuisploeg er niet in San Jose serieus onder druk te zetten, al moet gezegd worden dat San Jose hard vocht voor de laatste kans op het behalen van de playoffs. Na het gelijkspel zijn de kansen op het spelen van de playoffs voor de Earthquakes gedaald tot een statistische mogelijkheid. Volgende week zou er een monsterscore neergezet moeten worden en tegelijkertijd zou Colorado gigantisch onderuit moeten gaan bij Vancouver. LA Galaxy, dat midweeks won van Montreal, bezet plaats drie in de Western Conference. Portland zou eventueel zondag nog ingehaald kunnen worden bij een verlies van de ploeg en een overwinning van Galaxy.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen