MLS: Red Bulls hebben geen kind aan Earthquakes

Door

Toronto FC v New York Red BullsEen half uur. Zo lang hadden de New York Red Bulls vannacht nodig om de San Jose Earthquakes te verslaan. Het werd 2-0, maar de score had nog veel hoger uit kunnen vallen.

De Quakes zaten geen moment in de wedstrijd en het aantal gecreëerde mogelijkheden was op één hand te tellen. De Red Bulls kenden ook een stroeve start, maar toen het hek eenmaal van de dam was, kon niets en niemand meer een nieuwe overwinning van de Bulls voorkomen.

De eerste goal werd ingeleid door een heerlijke actie vanaf de rechterkant van Felipe. Hij zocht en vond Bradley Wright-Phillips, maar de man met de Gouden Schoen kon niet afdrukken. Gelukkig voor de New Yorkers was daar nog Sacha Kljestan, die bij de tweede paal alsnog tekende voor de openingstreffer. Nog geen zes minuten later verdubbelden de Red Bulls de voorsprong. Het tweede doelpunt was vrijwel identiek aan het eerste. Opnieuw een goede actie vanaf rechts, ditmaal van Lloyd Sam. Hij vond Mike Grella, die bij de tweede paal knap afrondde.

Na rust kreeg de ploeg uit New York legio mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen. Zo kopte Mccarty op de lat en sloeg Quakes-goalie Bingham een afstandsschot van BWP uit het doel. Het had gemakkelijk 5-0 kunnen worden en de Red Bulls mogen zich aanrekenen dat dat niet lukte. De Earthquakes werden pas in de slotfase wat gevaarlijker, maar invaller Wondolowski verzuimde de aansluitingstreffer te maken.

De Red Bulls hebben inmiddels vijf wedstrijden op rij niet verloren, en staan daarmee bovenaan in het Oosten met elf punten. Volgende week komt titelverdediger LA Galaxy op bezoek.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen