Strijd om Supporters Shield wordt beslecht in tweeluik

Door

FC Dallas v Los Angeles Galaxy

Los Angeles Galaxy en Seattle Sounders gaan nek aan nek in de strijd om de MLS Supporters Shield. Met nog twee wedstrijden te gaan staan de teams op gelijke hoogte. Een tweeluik tussen de ploegen uit de Western Conference moet de vete beslechten.

Dat zowel Galaxy als Sounders na 32 wedstrijden op zestig punten staan, heeft Los Angeles aan zichzelf te wijten. De ploeg van Bruce Arena verloor zondag van FC Dallas, dat zich daardoor definitief plaatste voor de play-offs. Met een overwinning op zak zou Galaxy drie punten zijn uitgelopen op Seattle.

Castillo
Landon Donovan, die afgelopen vrijdag zijn afscheidsduel bij het USMNT speelde, deed al weer mee bij Galaxy. Hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg in de 87ste minuut de winnende treffer van Fabian Castillo om de oren kreeg.

Frustrerend
“Het is frustrerend dat we alles laten aankomen op de laatste week”, zei de creatieve middenvelder annex aanvaller na afloop van de wedstrijd. “Maar we hebben alles nog in eigen hand. We gaan ervoor in de laatste twee wedstrijden. Uiteindelijk moeten we vier punten halen, zo simpel is het.”

FC Dallas v Los Angeles Galaxy

LA Galaxy had al sinds de zomer niet meer verloren en leek ook in Texas de ongeslagen status te behouden. Tot het moment van Castillo. “Een paar man vocht om de bal, die eigenlijk per toeval bij (Andres Ramiro, red.) Escobar terecht komt. Zijn voorzet mocht overal terecht komen, behalve op het hoofd van Castilla. Het was een bal die op de perfecte plek landde”, beschrijft Donovan de late tegentreffer.

Lob
In de eerste helft was het team van Arena voorgekomen dankzij een prachtige lob in de verre hoek van Stefan Ishizaki. Hij plaatste de bal na een voorzet van Gyasi Zardes perfect in de hoek, buiten bereik van FC Dallas-doelman Chris Seitz.

De gelijkmaker van FC Dallas kwam even na rust van de voet van David Texeira, de ex-spits van FC Groningen. Met zijn zevende MLS-treffer zette hij zijn ploeg naast Galaxy. Daarna volgde dus die belangrijke treffer van Castillo, waarmee Dallas definitief een play-offticket claimde.

Tweeluik
Met een gelijkspel had Galaxy een grote stap gezet naar de Supporters Shield, want dan had de ploeg aan een thuisoverwinning op Seattle genoeg gehad. Nu beginnen beide teams op gelijke hoogte aan wat een spannend tweeluik tussen de beste teams van de MLS moet worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen