Clint Dempsey verlaat Tottenham voor MLS

Door

Germany v United States - International Friendly

Clint Dempsey keert na zeven jaar terug in de Major League Soccer. De ster van het Amerikaanse nationale team verlaat Tottenham Hotspur en de Premier League voor een lucratieve deal bij de Seattle Sounders. Dempsey tekent voor een deal voor vier jaar ter waarde van 32 miljoen dollar.

De 30-jarige Texaan uit Nacogdoches begon zijn profcarriere in 2004 bij de New England Revolution, waarna hij in 2006 de overstap maakte naar Fulham. Daar groeide hij uit tot een vedette, mede dankzij vijftig doelpunten in iets minder dan tweehonderd duels. Afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap naar Tottenham, waar hij een jaar later dus alweer vertrekt.

Bronnen melden dat met de transfer van de Spurs naar de Sounders zo’n negen miljoen dollar gemoeid zou zijn. Een behoorlijk bedrag voor een speler die niet altijd kon rekenen op voldoende speeltijd, maar wel nog een doorlopend contract had tot 2015. Tottenham stond echter open voor een vertrek en Dempsey lijkt de gok op een terugkeer naar de VS te willen wagen.

De bondscoach van de Amerikanen, Jürgen Klinsmann, geeft namelijk de voorkeur aan spelers die in de (Europese) topcompetities uitkomen, maar zal ook voldoende wedstrijdfitheid mee laten tellen. Dempseys transfer betekent vast de stap van mogelijke bankzitter naar de absolute vedette van een competitie die zo’n coup goed kan gebruiken.

Dempsey is amper twee jaar geleden, als speler van Fulham, namelijk nog gekozen tot de best eleven van dat Premier League-seizoen en hij is als 30-jarige nog niet bepaald uitgesproken op zijn retour. Zijn salaris van acht miljoen dollar maakt natuurlijk wel wat uit, maar de marketingslag die de MLS en de Sounders hier konden slaan zal die last behoorlijk verlichten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen