Braziliaanse dribbelaar opnieuw in verband gebracht met MLS

Door

fobson

De Braziliaanse voetballer Robson de Souza, beter bekend als Robinho, vertrekt mogelijk naar de MLS. Afgelopen zomer werd Robinho al eens in verband gebracht met een overstap naar Orlando City FC, maar koos Robinho voor een langer verblijf bij Santos.

Mogelijk komt het nu wel tot een transfer naar de MLS voor de 30-jarige dribbelaar, die ooit te boek stond als één van´s Werelds grootste talenten. In Brazilië weet men dat Robinho dolgraag met Kaká wil samenspelen, en diens aanwezigheid bij Orlando City kan ervoor zorgen dat ook Robinho de overstap zal maken.

Volgens Braziliaanse media staat Robinho open voor een overstap naar de MLS. Mogelijk zullen er binnenkort gesprekken gaan plaatsvinden, en zal het voormalig wonderkind een lucratief contract kunnen tekenen bij Orlando City.

http://youtu.be/NX3Bu6SDHNM

Belofte nooit helemaal kunnen waarmaken:

In 2002 debuteerde Robinho voor Santos. Nadat hij als tiener uitblonk op de Braziliaanse velden wist Real Madrid in 2005 het wonderkind te contracteren. Een succesvolle periode bij Madrid zou het niet echt worden en in 2008 haalt het ambitieuze Manchester City hem voor 42,5 miljoen euro op bij Madrid. Maar ook bij Manchester City weet Robinho geen grote indruk te maken, waarna hij in 2010 op huurbasis terugkeert bij Santos.

In 2010 tekent Robinho bij het AC Milan, maar ook bij de Italianen laat hij sporadisch zijn veelbelovende kwaliteiten zien. Alhoewel hij af en toe indruk maakt, kan hij niet voorkomen dat AC Milan de voorgaande seizoenen teleurstellend presteerde.

Hij speelt momenteel wederom op huurbasis bij Santos, omdat Robinho niet voorkwam in de plannen van Milan-trainer Inzaghi. Hij heeft ondanks zijn contract (dat loopt tot 2016) mogelijk aan het einde van het seizoen een transfervrije status.

Ook leuk om te lezen