MLS: Round-up week 6

Seattle Sounders v FC Dallas

De zesde speeldag van het MLS seizoen heeft ervoor gezorgd dat in beide conferences de ploegen dichter bij elkaar zijn komen te staan. In de Western Conference slaagde koploper FC Dallas er niet in om een serieus gat te slaan met de concurrentie. Seattle wist in Dallas te winnen met 2-3 en hield Dallas daardoor op ‘slechts’ drie punten afstand. In de Eastern conference verloor Toronto verrassend in eigen huis van Colorado en kwam koploper Columbus Crew niet verder dan een gelijkspel in San Jose. De New York Red Bulls verkeren ondertussen in een serieuze vormcrisis.

FC Dallas 2 – 3 Seattle Sounders
Dallas, dat nog ongeslagen was in eigen huis, begon sterk en vol aanvalsdrang aan het duel. Het leidde ertoe dat ex-Groningen speler David Texeira na tien minuten de thuisploeg op voorsprong kon zetten. Seattle herpakte zich vervolgens en maakte ruim tien minuten later gelijk via uitblinker Clint Dempsey. Vlak voor rust wist Dallas toch weer op voorsprong te komen door middenvelder Michel. De tweede helft was echter voor Seattle, al had de ploeg een eigen goal van Stephen Keel nodig om op gelijke hoogte te komen. Er was eigenlijk maar één man die de winnende goal verdiende te maken en dat was Clint Dempsey. Vijf minuten voor tijd zorgde hij na een goede aanval via Obafemi Martins en Chad Berrett voor de drie punten voor de bezoekers.

LA Galaxy 1 – 0 Vancouver Whitecaps
LA Galaxy wist wat dichter naar de topclubs toe te kruipen door een magere thuiswinst op Vancouver. LA, dat niet voor de eerste keer dit seizoen qua veldspel erg stroef opereerde, sloeg vlak na rust toe via Robbie Keane. Op aangeven van de sterk spelende Stefan Ishizaki scoorde de Ier de enige goal van de wedstrijd en bracht LA weer iets dichter bij de (sub)top.

Toronto FC 0 – 1 Colorado Rapids
Zonder Jermain Defoe en Michael Bradley bleek Toronto logischerwijs toch van een ander kaliber dan wanneer het duo present is. Een onmachtig Toronto ging in een bloedeloze wedstrijd in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Colorado. Colorado-aanvaller Edson Buddle maakte zijn negenennegentigste goal in de MLS en bezorgde zijn ploeg daarmee drie belangrijke punten

San Jose Earthquakes 1 – 1 Columbus Crew
Door een punt mee te nemen uit San Jose bleef Columbus Crew de koploper in de Eastern Conference, al heeft de ploeg met tien punten uit vijf wedstrijd ook weer niet een denderend record. San Jose pakte op slag van rust de voorsprong door een doelpunt van Federico Higuain, maar moest in de tweede helft toestaan dat Columbus gelijkmaakte via Chris Wondolowski, die uit een corner wist te scoren.

D.C. United 1 – 0 New York Red Bulls
Om van een crisis te spreken is het misschien erg vroeg, maar de New York Red Bulls kennen een desastreuze start van het MLS seizoen. De ploeg wist van haar eerste vijf voorgaande wedstrijden niet één keer te winnen en ging dit weekend opnieuw onderuit, dit keer in Washington tegen D.C. United. Door een vroege goal (al in de vierde minuut) van middenvelder Davy Arnaud gaf D.C. United New York meteen een flinke tik. Deze vroege tegentreffer kwamen de Red Bulls niet meer te boven, waardoor de ploeg nu één na laatste staat in het Oosten met slechts vier punten uit zes wedstrijden.