MLS: Seattle keihard onderuit

Houston Dynamo v New England Revolution

Een zeer verrassende uitslag dit weekend in de Western Conference. Koploper Seattle Sounders, de ploeg met het beste record uit de gehele MLS en de ploeg die haar laatste vijf duels wist te winnen, ging onverwachts onderuit. Tegen een fris, aanvallend New England ging het Seattle van Clint Dempsey met maarliefst 5-0 onderuit.

New England liet werkelijk een geweldige eerste helft zien, waarin de ploeg een ruime voorsprong nam. Aan de hand van Teal Burnbury en Diego Fagundez liet New England geen spaan heel van Seattle. Na veertien minuten zorgde Patrick Mullins voor de openingstreffer. Een kwartier later verdubbelde Fagundez op aangeven van Chris Tierney de marge. Seattle was volledig de weg kwijt en dat was met name te zien aan de defensieve organisatie. Slechts zeven minuten later kon Burnbury al de derde goal maken.

Nog voor de rust werd het nóg pijnlijker voor Seattle. Een prachtige bal van Burnbury werd door Fagundez uitstekend gecontroleerd en afgerond. Toen het rustsignaal klonk stond er 4-0 op het scorebord in Gillette Stadium. Als Seattle aan het begin van de tweede helft nog enige goede bedoelingen had, konden deze na twee minuten alweer de ijskast in. Een eigen goal van verdediger Chad Marshall zorgde voor de vijfde goal van New England en dus voor de uitslag: 5-0.

New England klimt dankzij de overwinning naar de tweede plaats in de Eastern Conference, qua punten gelijk met Sporting Kansas City. Seattle blijft onveranderd koploper in de Western Conference, met nog twee punten voorsprong op Real Salt Lake.

Portland Timbers 1 – 1 LA Galaxy
Een krankzinnige slotfase in Portland. Nadat er negentig minuten lang weinig tot niets gebeurde scoorden beide ploegen in de blessuretijd. Eerst leek Robbie Keane in de tweeennegentigste minuut Galaxy de winst te bezorgen. Portland wist dit echter te voorkomen door een doelpunt van Diego Valeri in minuut vijfennegentig.

Colorado Rapids 1 – 3 Chivas USA

Houston Dynamo 2 – 5 Real Salt Lake