Frank Lampard op weg naar LA Galaxy?

Door

England v Ireland - International Friendly

De Barclays Premier League is nauwelijks tot zijn einde gekomen of de transfergeruchten komen alweer op gang. De Engelse krant de Daily Mail berichtte dat de club uit Los Angeles Engels international en Chelsea-speler Frank Lampard een contract voor twee jaar heeft voorgelegd. LA Galaxy wilde niet reageren op deze berichtgeving.

Geruchtenstroom
De geruchten over een transfer van Lampard naar de Galaxy dateren uit 2012 en werden destijds versterkt doordat Lampard een wedstrijd van de Galaxy bezocht enkele weken voordat hij de MLS All-Star wedstrijd zou gaan spelen met Chelsea. Velen dachten daarna dat hij afgelopen zomer alsnog de overstap zou maken, maar hoop was tevergeefs. Zijn contract loopt komende zomer af. Het schijnt dat hij zijn contract bij Chelsea met één jaar wil verlengen.

BPL
Afgelopen zondag kwam een einde aan het BPL seizoen. De bijna 36-jarige Frank Lampard kwam in een totaal van 47 wedstrijden in actie voor Chelsea, alle competities meegerekend. De club werd in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door het Spaanse Atletico Madrid. Ook in de eigen BPL liep het de hoofdprijs mis. Chelsea eindigde op een derde plaats, goed voor Champions League deelneming volgend jaar.

WK
Bondscoach Roy Hodgson maakte vandaag de 23 namen bekend die met het Engelse nationale elftal naar het WK in Brazilië zullen afreizen. Ook Frank Lampard behoort tot deze groep. Gezien de kwaliteit van de selectie, de huidige vorm en de sterkte van de tegenstanders in de poule-fase verwachten de deskundigen niet dat Engeland ver zal geraken in het toernooi.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen