MLS Recap: Wednesday Night Soccer

didier-drogba_3390136b

Afgelopen nacht stonden er twee wedstrijden op het programma in de Major League Soccer. Montreal Impact ontving thuis Chicago Fire en kon bij winst een voorsprong van vier punten nemen op hun eerste achtervolger. Tegen Chicago Fire moest dat wel lukken, de ploeg uit Chicago staat troosteloos laatste in het Oosten op zo’n 6 punten van de voorlaatste. Bovendien verloren ze hun laatste drie wedstrijden. De andere wedstrijd was er eentje uit de Western Conference. Sporting Kansas City mocht daar op bezoek bij Houston Dynamo. Kansas is nog volop in strijd voor een plek in de play-offs, dus konden maar beter gaan winnen bij Houston. Voor Houston was het stilaan de wedstrijd van de laatste kans.

Montreal Impact – Chicago Fire

De eerste kans van de partij kwam er na 15 minuten. Na gestuntel in de verdediging bij Montreal kreeg Gilberto de bal en hij kon zomaar op doel afgaan. Doelman Bush voorbij gaan lukte echter niet en zo kwam Montreal heel goed weg. Vijf minuten later was er de eerste goede kans voor Didier Drogba. Na een knappe aanval kreeg de Ivoriaan een mooie kopbalkans, maar doelman Busch van Chicago was alert. In de rebound was er dan nog Oduro, maar die liet de opgelegde kans liggen.

Montreal had de smaak te pakken en bleef de bal mooi rond tikken. In de 38e minuut leverde dat dan eindelijk een doelpunt op. Reo-Coker met een gemeten voorzet naar Drogba die opnieuw kon koppen, deze keer ging de bal er wel in. Let goed op Drogba, net voor hij de bal binnenkopt, maakt hij wel een fout op de verdediger van Chicago. Dit feestje had niet door mogen gaan.

In het begin van de tweede helft, zag de verdediging van Montreal er weer niet goed uit. Cabrera ging onder de bal door en opnieuw was daar Gilberto. Zijn poging belandde nog op de paal, maar ploeggenoot Accam was bij de pinken om de bal over de doellijn te werken.

De verdedigers van Montreal hadden hun lesje nog niet geleerd, want 20 minuten voor tijd zagen ze er weer niet goed uit. Accam nam de bal aan, maar talmde te lang en schoot dan de bal over het doel. Een ploeg zonder vertrouwen heeft meestal ook spelers zonder vertrouwen. Drie minuten later kreeg Chicago dan het deksel op de neus. Romero werd mooi diep gestuurd en deze twijfelde niet en schoot de bal mooi naast de doelman. Montreal kwam zo terug op voorsprong.

In de extra tijd kreeg Laurent Ciman nog een rode kaart (2x geel) en zo mocht de ploeg uit Canada de laatste minuten afwerken met zijn tienen. Bijna werd dit nog fataal, want de vrije trap die na de rode kaart volgde ging er nog bijna in. Montreal Impact won zo na een moeizame wedstrijd met 2-1 en zet zo een grote stap richting de play-offs. Het staat nu 4 punten voor op de nummer 7 Orlando City en komt zelfs op één punt van de nummer 5 Toronto FC. Chicago Fire snakt naar het einde van het seizoen.

Houston Dynamo – Sporting Kansas City

Over de eerste 45 minuten kunnen we kort zijn: saai. Er gebeurde werkelijk niets, op naar de tweede helft dan maar. Deze begon veelbelovend. In de 52e minuut zette de thuisploeg een mooie aanval op. De bal ging vlot van voet naar voet. Davis legde uiteindelijk de bal terug tot bij Clark, maar deze kon de bal niet in doel werken. Houston was de betere ploeg in de tweede helft. Dat bewees men nog eens in de 62e minuut. Clark werd de diepte in gestuurd, zijn voorzet belandde bij Barnes, maar diens schot werd gepareerd door Tim Melia.

Vier minuten later was het dan toch raak. DeMarcus Beasley (blijft een schitterende naam) dribbelde vanop zijn flank de zestienmeter in en zijn voorzet belandde bij Will Bruin die de bal maar moest binnentikken. De verdiende voorsprong voor Houston Dynamo.

Nadat Houston met 10 man verder moest (na een 2x geel voor Garcia) kon Kansas City zich eindelijk wat tonen. Echt gevaar zat er echter niet in, verder dan wat zachte kopballen geraakte men niet. Houston Dynamo won zo makkelijk en zonder al te veel moeite met 1-0 en heeft zo nog een kleine kans om de play-offs te halen. Sporting Kansas staat er nog goed voor, maar echt gerust moeten ze daar toch nog niet zijn. Met een 4/18 ontvangt men zaterdag de Seattle Sounders.

In de marge

Deze week stonden er opnieuw wedstrijden op het programma uit de CONCACAF Champions League. De Noord- en Midden-Amerikaanse variant van de UEFA Champions League. Vijf teams uit de MLS nemen daar aan deel. De groepswedstrijden zitten er bijna op en deze week verzekerden DC United, LA Galaxy en Seattle Sounders zich van de kwartfinale. Real Salt Lake kan zich daar nog bijvoegen. Voor Vancouver Whitecaps zit het avontuur erop in de Champions League. Onderstaand filmpje maakt veel duidelijk hoe deze competitie in elkaar zit.