Gefrustreerde Frank Lampard wil deze maand nog naar NYCFC

Door

Manchester City v Sunderland - Premier League

Frank Lampard is ontevreden bij Manchester City. De middenvelder raakt gefrustreerder door het gebrek aan speeltijd en wil deze maand nog de overstap naar New York City FC maken.

Lampard houdt gemoederen bezig
Lampard blijft de gemoederen bezighouden. Eigenlijk zou de 36-jarige middenvelder in januari al aansluiten bij NYCFC, maar op aandringen van trainer Manuel Pellegrini besloot de voormalig international toch in Manchester te blijven. De Chileense oefenmeester kon Lampard goed gebruik in de campagne voor de Premier League, Champions League en FA Cup.

Geen overvol programma meer
Manchester City is inmiddels uitgeschakeld voor de FA Cup en de Champions League. Bovendien slinken de titelkansen in de Premier League met de week, want zijn voormalige club Chelsea loopt steeds verder weg bij de Engelse titelverdediger. Van een overvol programma is dus al geen sprake meer.

Manchester City v Chelsea - Premier League Lampard NYCFC

Gebrek aan speeltijd
Volgens The Daily Mail is Lampard vooral gefrustreerd door het gebrek aan speeltijd. Hoewel hij 30 keer mocht opdraven, moest de huurling het vooral hebben van invalbeurten. Afgelopen zaterdag stond hij weliswaar in de basis tegen West Bromwich Albion, maar dat verandert niet veel aan de frustraties van Lampard.

Tot eind mei open
Een terugkeer naar New York City FC, dat hem afgelopen juli transfervrij inlijfde, hangt in de lucht. The Daily Mail meent dat Lampard nog voor het eind van de maand zijn kunsten in New York wil vertonen. Dat kan, want de Amerikaanse transfermarkt is nog tot eind mei open.

England v Ireland - International Friendly

Handen dichtknijpen
NYCFC is tot nu toe nog ongeslagen in de MLS. De ploeg won één keer en speelde twee wedstrijden gelijk, waaronder het doelpuntloze gelijkspel tegen Colorado Rapids afgelopen weekend. Ondanks de ongeslagen status zal trainer Jason Kreis zijn handen vast dichtknijpen bij het vooruitzicht dat hij drie maanden eerder dan gepland een beroep kan doen op de ervaren Engelsman.

Kopzorgen
Toch bezorgt een eventuele komst van Lampard de oefenmeester kopzorgen. Welke van zijn solide presterende middenvelders moet hij opofferen om Lampard te laten spelen? Wordt het de mateloos populaire Mix Diskerud, die het eerste doelpunt voor New York City FC scoorde of moet controleur Andrew Jacobson het veld ruimen?

lampard

Nog geen uitsluitsel
Kreis heeft nog even om na te denken, want hij heeft nog geen uitsluitsel over de komst van Lampard. Manchester City-trainer Manuel Pellegrini heeft zich nog niet uitgesproken over het nieuwe hoofdstuk van #LampardGate, maar kijkend naar hoe hij Lampard inzet (zeven minuten tegen Liverpool, elf minuten tegen Leicester City en zeven minuten tegen Burnley) kun je je afvragen in hoeverre hij de middenvelder kan tegenhouden.

Deze week moet meer duidelijkheid komen over de kwestie. Mocht Lampard eerder komen, dan weten sommige supporters al wat er gaat gebeuren.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen