Spaanse routinier houdt zomerse overgang naar MLS als optie

Door

FC Barcelona v Club Leon - Joan Gamper Trophy

Afgelopen zomer leek Xavier Hernández Creus, beter bekend als Xavi, te vertrekken bij FC Barcelona. Een contract bij New York City FC lag klaar voor Xavi, maar Barcelona trainer Luis Enrique wist de 35-jarige middenvelder alsnog over te halen om te blijven bij de Catalanen.

Toekomst

Het contract van Xavi bij Barcelona loopt nog door tot de zomer van 2016, en het is niet uitgesloten dat hij aankomende zomer wel zal vertrekken uit de Catalaanse hoofdstad. Aan het einde van het seizoen zal Xavi de balans opmaken, en samen met trainer Luis Enrique gaan praten over zijn toekomst bij Barcelona.

xavi louis
Louis van Gaal liet Xavi in 1998 debuteren bij FC Barcelona

 Nieuwe kans

Mocht Xavi besluiten na dit seizoen te vertrekken bij de Catalanen, dan zal New York City FC opnieuw de kans krijgen hem te contracteren. Vorige zomer was de nieuwe MLS club al dichtbij het aantrekken van de Spanjaard, maar blies hij zelf op het laatste moment de deal af.

Mogelijk heeft New York City FC aankomende zomer meer geluk, en kan het na David Villa en Frank Lampard opnieuw een (oud)wereldster begroetten.

http://youtu.be/BRxF1u36S2w

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen