Zomerse ontmoeting New York Red Bulls en Arsenal

Door

Arsenal v New York Red Bulls - Emirates Cup

Beide clubs maakten eerder vandaag bekend een zomerse ontmoeting in de planning te hebben staan. Op zaterdag 26 juli 2014, midden in het MLS seizoen, ontvangen de New Yorkers in de eigen Red Bull Arena het Engelse Arsenal. Dit betekent voor Thierry Henry een warm weerzien met de club waar hij voorheen furore maakte.

Warm weerzien
“Vanzelfsprekend zal het ontvangen van Arsenal in de Red Bull Arena een speciaal moment voor mij zijn, zowel op professioneel als persoonlijk niveau,” laat Henry weten.

“Zoals ik al vaak heb gezegd, de club zit in mijn hart en deze ontmoeting is dan ook het volgende geweldige hoofdstuk in mijn relatie met Arsenal Football Club. Samen met mijn teamgenoten ben ik erg enthousiast om Arsenal te mogen ontvangen in New York – één van de mooiste steden in de wereld – en ik hoop dat de Red Bulls en Arsenal fans van de wedstrijd zullen genieten.”

Tweede ontmoeting
Het is voor de clubs de tweede keer dat ze elkaar treffen in een onderlinge wedstrijd. De eerste keer was tijdens de Emirates Cup in 2011. Die ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel. Doordat de Red Bulls daarnaast nog met 1-0 van Paris Saint Germain wonnen, wisten ze beslag te leggen op de Cup.

Wenger
Ook Arsenal manager Arsène Wenger is positief gestemd over de aanstaande ontmoeting in New York:

“Dit is voor ons een goede mogelijkheid om te spelen voor supporters die ons team nog niet eerder hebben zien spelen. De New York Red Bulls zijn in juli halverwege hun seizoen en dus zal het een zeer goede test zijn. Het is mooi om weer tegen Henry te spelen. Hij is een zeer speciale speler in onze clubhistorie, en ik weet dat zowel mijn spelers als de fans hier erg van zullen genieten.”

Promotietrip
De ontmoeting tussen de clubs maakt deel uit van een promotietrip naar Amerika en zal voor Arsenal komende zomer de enige wedstrijd in Amerika zijn; tevens ook de enige wedstrijd buiten Europa. Het is de eerste keer sinds 25 jaar jaar dat de club het continent bezoekt. Destijds in 1989 was het voor een oefenwedstrijd in Miami, Florida tegen het Argentijnse Independiente.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen