MLS: LA Galaxy verliest in en van Vancouver

Real Salt Lake v Vancouver Whitecaps FCTitelverdediger LA Galaxy is er gisteravond niet in geslaagd drie punten mee te nemen uit Canada. Daar bleken de Vancouver Whitecaps te sterk voor Robbie Keane en consorten.

Hoewel Los Angeles de favoriet was, zag het er geen moment naar uit dat Galaxy dat zelf doorhad. Er gebeurde in de eerste helft niet veel en wat er gebeurde was eenrichtingsverkeer: een witte waas richting het doel van Galaxy-keeper Penedo. Toch werd dat overwicht niet omgezet in grote mogelijkheden, op een aardig schot van Morales na.

Na rust bleef het beeld hetzelfde en al gauw vonden de Whitecaps de netten. Met een mooie steekpass bracht Morales spits Manneh in scoringspositie. Manneh faalde vervolgens niet: 1-0. Daarna duurde het offensief van Vancouver alleen maar voort. Na 65 minuten sneden de Whitecaps voor de zoveelste keer door de verdediging van LA Galaxy. En met resultaat: na geklungel aan de kant van Galaxy, was Rivero trefzeker.

Galaxy moest toen aan de bak, maar het waren opnieuw de Whitecaps die domineerden. Penedo werd door Vancouver nog liefst drie keer op de proef gesteld, terwijl aan de kant van Galaxy de hele wedstrijd maar één kansje te noteren viel. Een verrassing in de Western Conference dus, waar de Whitecaps nu koploper zijn met twaalf punten uit vijf wedstrijden. LA Galaxy behaalde uit evenveel wedstrijden slechts vijf punten.