Toronto FC greep naast komst Feyenoord-spits

Door

Colin Kazim

Afgelopen zomer had Toronto FC belangstelling voor Colin Kazim-Richards. De Engelse Turk kreeg zelfs een aanbieding van de Canadese club, maar hij besloot om in Europa te blijven spelen. Enige tijd later koos Kazim-Richards voor een dienstverband (huur) bij Feyenoord.

Geweldige speler

Begin Augustus had de Canadese club meer dan serieuze belangstelling voor de 28-jarige spits. (Oud) Toronto FC trainer Ryan Nelsen wilde destijds Kazim er graag bij hebben: ” Natuurlijk zou ik Kazim-Richards in mijn team willen hebben, hij is een geweldige speler. Maar vanwege zijn hoge contract eisen kunnen hem wij niet veel bieden”

Tot een overgang naar de MLS kwam het dus uiteindelijk niet voor Kazim. Tegenwoordig is de Engelse Turk basisspeler bij Feyenoord, en staat ondanks de nodige kritiek zijn positie niet ter discussie.

Transfervrij

Nog altijd staat Kazim-Richards onder contract bij Bursaspor, wat hem dit seizoen verhuurd aan Feyenoord. Aan het einde van het seizoen kan Feyenoord Kazim transfervrij overnemen. Mochten de Rotterdammers dit niet doen, dan zal Bursaspor gaan kijken of de 28-jarige spits nog toekomst heeft in Turkije, of mogelijk mag uitkijken naar een nieuwe club.

 Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen