MLS: Galaxy maakt einde aan ongeslagen run Kansas

FC Dallas v Los Angeles GalaxyLA Galaxy heeft door Kansas City te verslaan de aansluiting met de top van de Western Conference weten te behouden. In een goede wedstrijd, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, was Galaxy scherper in de counter. In het Home Depot Center werd het uiteindelijk 2-0.

Bij Galaxy keerde een aantal belangrijke spelers terug na kleine blessures en dit was terug te zien in het spel van de thuisploeg. Met Robbie Keane, Todd Dunivant en Sean Franklin terug in de basis maakte Galaxy een sterke indruk. Kansas beperkte zich vooral tot verdedigen, maar was in de twintigste minuut wel dicht bij de openingstreffer toen Graham Zusi een prachtige vrije trap op de lat uiteen zag spatten.

Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong; na een snelle uitbraak leverde uitblinker Landon Donovan een goede voorzet af die Marcelo Sarvas goed afwerkte. De counter bleek een sterk wapen van Galaxy gedurende deze wedstrijd, want hiermee creëerde de thuisploeg het meeste gevaar.

In de tweede helft probeerde Kansas aan te dringen op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er nauwelijks in om gevaar te stichten bij het doel van Carlo Cudicini. De defensieve organisatie van de thuisploeg was erg sterk, voornamelijk door het duo Gonzalez en DeLaGarza, dat sinds lange tijd weer samen speelden. Een kwartier voor tijd bekroonde Donovan zijn sterke optreden met een goal, waarmee hij de wedstrijd besliste. Opvallend was dat deze Galaxy-goal opnieuw tot stand kwam via een snelle uitbraak. Dit keer leverde Keane de assist en rondde Donovan goed af.

Door deze overwinning klimt Galaxy naar de tweede plek in de Western Conference, met slechts twee verliespunten achterstand op koploper FC Dallas. Kansas City behoudt na de nederlaag weliswaar de koppositie in de Eastern Conference, maar heeft nu wel meer verliespunten dan Houston Dynamo en Montreal Impact.

FC Dallas – Vancouver Whitecaps, 1-0
FC Dallas heeft de concurrentie in de Western Conference op gepaste afstand weten te houden door in eigen huis eenvoudig te winnen van de Vancouver Whitecaps. Door goals van Brad Rusin en Blas Perez hield Dallas de punten in eigen huis.

New York Red Bulls – New England Revolution, 4-1
Het duel tussen New York en New England kende een spectaculair begin met drie goals in de eerste tien minuten. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een goal van Mccarty, maar de bezoekers kwamen nog geen twee minuten later op gelijke hoogte door Barklage. De goals vielen in razend tempo, want een minuut later kwam de thuisploeg weer op voorsprong door Espindola. Vervolgens was het lang wachten op de goals, maar beslisten Henry en Steele in de laatste tien minuten de wedstriid.

Toronto FC – Houston Dynamo, 1-1

Colorado Rapids – Seattle Sounders, 1-0

Chicago Fire – Columbus Crew, 1-0

Real Salt Lake – Chivas USA, 1-0

D.C. United – Philadelphia Union, 2-3

San Jose Earthquakes – Portland Timbers, 1-1