J.R. Smith wint Sixth Man of the Year Award

Door

New York Knicks v Boston CelticsJ.R. Smith was het afgelopen seizoen de beste zesde man in de NBA. De shooting guard van de New York Knicks ontving maandag de Sixth Man of the Year Award. De 27-jarige Smith was voor de Knicks de aanjager vanaf de bank, maar speelde in tachtig duels alleen minder minuten dan Carmelo Anthony en Raymond Felton. Gemiddeld noteerde hij 18,1 punten, 5,3 rebounds, 2,7 assists en 1,3 steals. 

Smith is de opvolger van James Harden, die de award vorig jaar als speler van de Oklahoma City Thunder in ontvangst nam.

De 1,98 meter lange Smith troefde in de strijd om het zilverwerk concurrent Jamal Crawford van de Los Angeles Clippers af. Crawford kwam weliswaar tot iets minder indrukwekkende cijfers, 16,5 punten, 1,7 rebounds en 2,5 assists, maar hij speelde ook ruim vier minuten minder per duel. Als de statistieken per minuut worden bekeken, scoort Crawford meer en geeft hij meer assists. Daarnaast schiet hij veel efficiënter dan Smith.

Het lijkt erop dat de sterke reeks van de Knicks in de laatste weken van het seizoen Crawford, die bijna het hele seizoen op één stond in de lijstjes van de kenners, de zege heeft gekost. Terwijl New York in de laatste maand van het seizoen zestien van de achttien duels won, deed LA het iets rustiger aan met zes nederlagen over dezelfde periode. Smith kwam in 29 wedstrijden tot twintig punten of meer, zeven keer dertig of meer en scoorde enkele belangrijke game winners.

Ook leuk om te lezen