Lamar Odom opgepakt voor rijden onder invloed

Door

Los Angeles Clippers v Miami HeatDe situatie van Lamar Odom wordt met de dag dramatischer. Eerst waren er de beschuldigen van een jarenlange drugsverslaving, toen kwamen zijn relatieproblemen aan bod en als klap op de vuurpijl is hij deze morgen gearresteerd vanwege het rijden onder invloed van alcohol en vermoedelijk ook drugs. Dat meldt de Los Angeles Times vrijdag. 

De snelwegpolitie van Californië zag rond vier uur in de morgen een witte Mercedes rare bewegingen over de snelweg maken met een snelheid van tachtig kilometer per uur. De patrouille probeerde hem tot stoppen te brengen, maar de Mercedes (met Odom daarin) gaf geen kik. Even later zette hij zijn auto toch aan de kant.

Daar troffen de agenten een laveloze Odom aan, onder invloed van alcohol en zeer waarschijnlijk ook drugs. Hij was niet in staat om de standaardtesten uit te voeren, waarna de agenten hem inrekende. Om vijf uur zat hij achter het tralies. Daar weigerde hij vervolgens mee te werken aan een drugstest.

Ontkenningen
Een trieste situatie. Zijn manager deed gisteren en eergisteren zijn best om de wereld te doen geloven dat Odom prima in orde was. Ook vrouwlief Khloe Kardashian liet zich op de Twitter uit over ”de onzin die mensen over haar familie verspreiden.” Wellicht zat de boulevardpers van TMZ er met de berichtgeving over de voormalig Laker-favoriet toch dichterbij.

Het is niet dat vrienden en familie niet hun best doen om Odom te helpen. Het probleem zou zijn dat Odom niet geholpen wil worden. Goedbedoelde adviezen van vrienden om af te kicken schijnt hij consequent af te slaan. Op deze manier kan hij zijn NBA-carriere wel vergeten, al heeft hij op dit moment andere zorgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ook leuk om te lezen