Lance Stephenson naar Charlotte Hornets

Door

Atlanta Hawks v Indiana Pacers - Game Seven

Een flinke aderlating voor de Indiana Pacers. Lance Stephenson verhuist naar Charlotte om voor de Hornets te spelen. De 23-jarige Stephenson tekent een 3-jarig contract van $27 miljoen. Lance werd al een tijd gelinkt aan de Mavericks, Lakers en de Hornets. Zelfs een terugkeer bij de Pacers behoorde tot de opties. De Charlotte Hornets trekken achteraf aan het langste eind.

Stephenson was één van de laatste free agent van hoog niveau die nog niets had besloten. Dinsdag hadden de Hornets en Stephenson contact met elkaar. Sindsdien ging alles in een stroomversnelling. Opvallend is dat de Indiana Pacers een 5 jarig contract aanbood voor $8,8 per jaar. Hier ging Lance niet op in, omdat hij vond dat hij van meer waarde was. Bij de Hornets verdient hij nu maar $200.000 meer per seizoen.

Stephenson kwam vorig jaar bij de Pacers in een slecht daglicht te staan. Eerst werd hij verdacht als onrustzaaier na een heel slecht einde van de competitie. Roy Hibbert noemde hem egoïstisch, hij had ruzie met Hill en Turner en daarnaast was hij met de play-offs tegen Miami met hele andere dingen bezig dan basketballen. Hoewel Larry Bird er niet over te spreken was, wou hij wel graag de kern van de Pacers in tact houden. Dit gaat nu niet meer gebeuren.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Lance wou gewoon niet terug naar Indiana, zoveel is duidelijk. Super move voor de Hornets, die plots goed gaan meedoen in de East.

  2. Erik de Heuvel 7 jaar ago

    Nogsteeds een rare manier om het met zo’n ‘smoes’ te doen. Onwijs zonde voor de Pacers, maar Hornets doen inderdaad goede zaken. Kijk al uit naar ‘Grade the Trade’!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen