Kansas en Michigan State naar de derde ronde

Maxx Williams

Vandaag is het dag twee van de tweede ronde in de NCAA Tournament. Onder andere Kansas, Virginia, Wisconsin en Duke komen in actie. Hopelijk zijn er net zoals gister ook weer een aantal upsets. Hieronder een overzicht van de eerste vier wedstrijden van de avond.

Michigan State naar de volgende ronde door sterke tweede helft

Met oud Michigan State speler Magic Johnson in de zaal spelen de Spartans beter. Zo leek het aan het begin niet. De Spartans kwamen 14-10 achter voordat ze een 22-8 run maakte om 32-22 voor te komen met iets meer dan een minuut te gaan in de eerste helft. In de tweede helft bleven de Spartans in controle. Coach Tom Izzo vroeg om fysiek sterk spel en dat kwam er ook.

Brandon Dawson speelde perfect en scoorde al zijn veertien punten in de tweede helft. Georgia kon de aanvallende druk niet aan en moest veel fouls opgeven om de Spartans af te remmen. Vaak sleepte Michigan State hierdoor er een ‘and-one’ uit.

In de laatste vijf minuten begon Michigan State steeds slordiger te spelen. Door goed met de klok om te gaan en veel van de free throws te maken hielden ze de voorsprong vast. De Spartans spelen daarom in de volgende ronde tegen de winnaar van Virginia en Belmont.

Full court press van West Virginia blijkt succesvol

West Virginia heeft een creatieve manier van verdedigen, namelijk een full court press. Dit zorgt voor snel spel, veel fouten en veel fouls. Dit was vooral te merken bij Buffalo die 17 turnovers en 24 fouls hadden in de wedstrijd. West Virginia bewees ook creativiteit te hebben aan de aanvallende kant.

In de tweede helft werd het nog spannend, Buffalo kwam zelfs nog op gelijke hoogte met West Virginia. Uiteindelijk was het toch West Virginia die door geduldig spel naar huis gaat met de winst. In de volgende ronde spelen ze tegen de winnaar van Maryland en Valpraiso.

Kansas domineert tegen New Mexico State

Kansas stond vanavond geen seconde achter tegen New Mexico State. Bij rust hadden ze al een 36-23 voorsprong en in de tweede helft werd het ook niet spannend. Het spel van de Jayhawks was te snel voor de Aggies om bij te houden.

Perry Ellis had een matige productie, het was vooral guard Frank Mason III die goed spel liet zien. De Jayhawks nemen het in de volgende ronde op tegen de winnaar van Wichita State en Indiana.

Northern Iowa met gemak naar de derde ronde

De wedstrijd tussen Northern Iowa en Wyoming begon met veel spektakel. Derek Cooke Junior voerde al na enkele seconden een monster dunk uit, maar kreeg een charging foul tegen.

Daarna was het vooral de dominantie van Northern Iowa die opviel. Behalve een 12-0 run in de tweede helft kon Wyoming weinig weerstand bieden en wonnen ze zelfs met een matige prestatie van Seth Tuttle en Deon Mitchell. Northern Iowa neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van Louisville en UC Irvine.