NBA Update: Jordan’s buzzer beater en Griffin’s Space Jam

Door

air-jordan-x-chicago-michael-jordan-retrospective-15

His Royal Airness still got it. Michael Jordan, de grootste basketballer aller tijden, liet tijdens het basketball-kamp van collega-Bull Jimmy Butler zien dat hij zijn sweet touch nog niet kwijt is. In een shoot out, waarin ‘MJ’ het samen met een van de deelnemende kinderen tegen Butler en een ander kind opnam, schoot Jordan de beslissende driepunter raak in de allerlaatste seconde.

Dat Jordan een handje heeft van belangrijke punten weten we natuurlijk allemaal. Begin dit jaar besteedde SportAmerika Magazine nog aandacht aan ‘The Shot’, de wonderschone tweepunter waarmee hij de Cleveland Cavaliers in 1989 de mond snoerde. Kennelijk is de Chicago-legende op zijn 52e nog altijd in staat om dat soort punten te maken.

Blake Griffin en Marvin the Martian
Vrijwel alle basketballers hebben hun eigen schoenen. Dat Blake Griffin, de dunk-koning van de Los Angeles Clippers, ook een stel hippe sloffen aanprijst mag daarom geen verrassing heten. Wat wel verrassend is, is het gastoptreden van een tekenfilmfiguur in de reclame voor deze SuperFly4 Nike’s.

Niemand minder dan Marvin the Martian kaapt namelijk de zalvende boodschap van Griffin. Een stomme grap, zo zegt u? Wellicht, ware het niet dat de geruchten rondom een nieuwe Space Jam de laatste tijd steeds luider zijn geworden. Misschien dat Griffin een van de nieuwe Monstars gaat spelen?

Uit pure nostalgische overwegingen, en omdat iedereen op de redactie van SportAmerika graag kijkt naar basketballende aliens, cartooneske taferelen én rapmuziek grijpen we deze update ook nog even terug naar de soundtrack van de originele Space Jam. Hit ‘m high!

Palestijn in de NBA
We weten van de hype rondom Sim Bhullar afgelopen seizoen bij de Sacramento Kings dat er flink gescoord kan worden met nieuwe nationaliteiten in de NBA. Geen wonder dat de Britse krant The Guardian flink uitpakt met een verhaal over Sani Salakini, een Palestijnse basketballer die hoopt op zijn big break in de NBA.

Salakini is afkomstig uit Ramallah, de bekende nederzetting op de Westoever waar de voormalige leider Yasser Arafat is begraven. De 26-jarige Palestijn speelt al drie jaar in China, en hoewel hij al op leeftijd is en als ‘tweener’ (te klein voor een center, te langzaam voor een forward) niet over de beste papieren beschikt om door te breken in de NBA, wil hij volgend jaar in de Summer League schitteren.

Hoe klein de kansen ook: het verhaal over Salakini in The Guardian is het lezen waard. En hij zal als eerste professionele basketballspeler uit Palestina hoe dan ook mensen in zijn thuisland inspireren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen