José Fernández: baas in eigen huis

Door

JoseFernandez

De Miami Marlins wonnen vannacht met 5-2 van de San Diego Padres. Startende werper José Fernández kreeg de overwinning niet op zijn naam, maar speelde opnieuw een solide wedstrijd in Marlins Park. Ook na vannacht is de 23-jarige pitcher nog altijd ongeslagen in eigen huis.

Even leek het erop dat Fernández een moeilijke avond tegemoet zou gaan. In de eerste inning had hij namelijk 24 pitches nodig. De Padres zorgden voor veel dreiging en vulden zelfs de honken, maar met twee uit sloeg catcher Derek Norris de bal in de handschoen van Marlins-korte stop Adeiny Hechavarria, waardoor de 23-jarige werper zonder kleerscheuren de eerste inning overleefde.

Na die langdurige eerste inning was Fernández weer helemaal zichzelf. Met zijn dodelijk slider en harde fastball noteerde de werper uiteindelijk tien strikeouts in zes innings. Ook kreeg hij slechts vier honkslagen tegen en gooide hij twee keer vier wijd. Het was niet de avond van Padres-outfielder Justin Upton. De 27-jarige speler ging drie keer uit met drie slag en Fernández had daar slechts het minimale aantal van negen pitches voor nodig.

De overwinning was de werper niet gegund. Closer A.J. Ramos kreeg in de negende inning een two-run homerun van Alexi Amarista tegen.

Wel blijft de werper door zijn goede optreden nog altijd ongeslagen in eigen huis. In zijn nog korte loopbaan kwam Fernández tot nu toe 24 keer in actie in Marlins Park. Van deze wedstrijden won hij er vijftien. Daarnaast noteerde hij een ERA van 1.14 en kreeg hij elf keer geen enkele earned run tegen.

Dit seizoen stond hij vier keer op de heuvel in zijn eigen stadion en trok hij drie keer aan het langste eind. Zijn ERA in Miami is dit jaar 1.44. In uitwedstrijden is hij wat minder sterk met een ERA van 3.46.

Walk-off
De Marlins wonnen de wedstrijd uiteindelijk dankzij een walk-off three-run homerun van korte stop Hechavarria in de negende inning. De club uit Miami blijft door de overwinning op een vierde plaats staan in de National League East. Het gat met de nummer één, de Washington Nationals, bedraagt al twaalf wedstrijden.

New York Mets
Miami neemt het vannacht op tegen de New York Mets. Voor de Marlins begint Tom Koehler (8-7, 3.38 ERA) op de heuvel. Hij neemt het op tegen de 42-jarige Bartolo Colón (9-10, 4.96 ERA). Het duel begint om 1:10 (Nederlandse tijd). De eerstvolgende wedstrijd van Fernández is waarschijnlijk vrijdag. Dan neemt Miami het in Atlanta op tegen de Braves.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Wouter van Willigen 6 jaar ago

    MLB Update:

    Marlins outfielder Ichiro Suzuki passed Ty Cobb in career hits Saturday with a first-inning single.

    Ichiro lined one to right field off Cardinals pitcher John Lackey for hit No. 4,192, combined between Japan and Major League Baseball, after which he received a standing ovation from the Busch Stadium crowd. He added another single later in the game to make it 4,193.

    Counting his totals from both leagues, Ichiro holds the second-most hits of all time, trailing only Pete Rose, with 4,256 hits. Ichiro accumulated 1,278 hits in Japan and has added 2,914 since beginning his career with the Seattle Mariners in 2001.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen