Gouden Schoen: Sanchez aan kop, 4 goals uit 4 penalties

Door

Vicente Sanchez

Afgelopen weekend verloor Toronto FC kansloos bij Real Salt Lake, en dus kwam Jermaine Defoe niet tot scoren. Elders deed Erick Torres dat wel voor Chivas. De ploeg wist een sterker New York Red Bulls op een gelijkspel te houden. Maar de man met de beste resultaten afgelopen weekend was Vicente Sanchez. Met twee doelpunten stijgt hij naar de kop van het Gouden Schoen klassement.

Sanchez
Het eerste doelpunt van Sanchez kwam tot stand uit een voorzet van hemzelf. De scheidsrechter constateerde hands, waarna de bal op de stip werd gelegd. Sanchez ging achter de bal staan en schoot richting de linkerhoek. Ondanks dat de keeper de bal nog licht toucheerde kwam de 1-1 op het scorebord te staan (min. 04.20). Ook zijn tweede goal kwam voort uit een penalty nadat rechtsback O’Neill werd neergelegd in de zestien meter. Waar de keeper dit keer op de rechterhoek gokte, schoot Sanchez wederom in de linkerhoek (min. 05.55).

Opmerkelijk
Opmerkelijk is dat alle vijf doelpunten die de Colorado Rapids dit seizoen hebben gescoord in hun eerste drie competitiewedstrijden voortkwamen uit strafschoppen. Vicente Sanchez schreef hiervan vier op zijn naam en staat met hetzelfde aantal bovenaan in het Gouden Schoen klassement.

Erick Torres
Sanchez moet zijn eerste plaats delen met één man: Erick Torres. Ook hij scoorde vanaf de stip. Vooraf ging een overtreding van Red Bulls verdediger Eckersley, die McNamara naar de grond trok terwijl deze de bal wilde koppen. Torres schoot de bal vervolgens koeltjes dwars door het midden en scoorde hiermee zijn vierde doelpunt van het seizoen (min. 02.14). Feitje: Ook vorig seizoen scoorde Torres tegen de Red Bulls, eveneens uit een strafschop.

Miller vs. Bruin
Twee andere mannen uit de top van het Gouden Schoen kwamen elkaar tegen in een onderlinge ontmoeting tussen de Vancouver Whitecaps en de Houston Dynamo. Miller wist deze in zijn voordeel te beslissen door in de 58e minuut de 2-0 te scoren. U raadt het al: vanaf de stip. Een handbal van Sarkodie stelde Miller in staat zijn derde van het seizoen te maken (min. 04.50). Hij kruipt hiermee weer naar een gedeelde tweede plaats in het Gouden Schoen klassement en moet deze delen met Will Bruin, die niet tot scoren kwam.

Defoe
Defoe kon het verschil niet maken voor Toronto FC in de ontmoeting met Real Salt Lake. De Canadezen gingen met een duidelijke 3-0 nederlaag terug naar naar het hoge noorden. Ook de Engelsman blijft hierdoor staan op een gedeelde tweede plek in het Gouden Schoen klassement.

Foto: Colorado Rapids

Ook leuk om te lezen