UPDATE: Lampard mondeling akkoord met New York City FC

Door

England v Ireland - International Friendly

Afgelopen maand staken de geruchten de kop op dat LA Galaxy en Frank Lampard een contract voor twee jaar overeen waren gekomen. Gisteravond berichtte de Daily Mirror dat de Engels international een mondeling akkoord zou hebben bereikt betreft de overgang naar een andere MLS club, namelijk New York City FC.

Mondeling akkoord
De Daily Mirror berichtte gisteravond dat Lampard diezelfde dag zijn interland voorbereiding heeft onderbroken door een gedeelte van de dag door te brengen op het complex van Manchester City, de mede-eigenaar van New York City FC. Hier zouden de laatste details van zijn contract zijn uitgewerkt.

Naar het schijnt is Lampard akkoord gegaan met een salaris van minder dan de 150.000 pond per week die hij bij Chelsea incasseerde. Dit bedrag zal naar alle verwachting nog oplopen door verscheidene bonussen.

NYCFC
Mocht Lampard inderdaad de overstap maken naar New York, dan wordt hij naar alle waarschijnlijkheid vergezeld door David Villa. In navolging van eerdere geruchten maakte de Manchester Evening News Gisteravond namelijk bekend dat de Spanjaard zou zijn gespot in het Bridgewater Hospital in Manchester waar hij een medische keuring zou hebben ondergaan.

De komst van beide spelers zou een gigantische stunt zijn van New York City FC, waarmee het een duidelijk signaal afgeeft aan de andere clubs om voor niets minder te gaan dan het kampioenschap in de MLS. Verwacht werd dat de club hun ‘Designated Player’ ruimte zou gaan vullen met jonge talenten. Jong zijn beide spelers niet meer, maar mocht de komst van Lampard en Villa doorgaan, dan haalt de club zonder meer een brok aan talent én ervaring binnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen