WK: Klinsmann werft op ludieke wijze steun Amerikaanse volk

Door

Team USA Training & Press Conference - 2014 FIFA World Cup

Vanavond om 18.00 Nederlandse tijd speelt Team USA haar derde WK-poulwedstrijd, en dit keer is het Duitsland van Joachim Löw de tegenstander. De wedstrijd is de uitgelezen mogelijkheid voor de Amerikanen om zich van een plek in de achtste finales te verzekeren. Jürgen Klinsmann riep daarom gisteren op ludieke wijze het Amerikaanse volk op tot steun aan de ploeg.

Twitter
De bondscoach bood de Amerikanen een ‘handgeschreven’ brief aan die ze kunnen inleveren bij hun werkgevers. De fans kunnen hiermee met goedkeuring van Klinsmann vragen om een vrije dag. Hij hoopt uiteraard dat er zoveel mogelijk mensen Team USA voor de tv supporteren. Het bericht dat door de bond werd vrijgegeven had binnen een kort tijdsbestek al meer dan 19.000 retweets.

Klinsmann zelf retweette het bericht ook en stelde dat de fans niet moesten vergeten om hun USA shirts te dragen. Zijn bericht vergaarde onderhand meer dan 16.000 retweets. Kijk onderaan het artikel voor de desbetreffende Tweets met bijeengevoegd de vrijbrief.

Duitsland
Zowel Team USA als Duitsland heeft vanavond aan een punt genoeg voor het bereiken van de volgende ronde. Saillant detail is dat beide bondscoaches van Duitse komaf zijn, in het verleden samenwerkten bij de nationale ploeg van Duitsland, en goede vrienden van elkaar zijn. Het is dus niet ondenkbaar dat er vanavond een salonremise op het scorebord komt te staan. Klinsmann weet zich in ieder geval verzekerd van een stijgende populariteit onder de Amerikanen door zijn actie.

Tweet van de bond

 

Retweet door Klinsmann

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen