Amerikaanse clubs in de race om Braziliaans wonderkind

Door

AC Milan v Atalanta BC  - Serie A : Nieuwsfoto's

De Braziliaanse voetballer Robson de Souza, beter bekent als Robinho staat in de belangstelling van drie Amerikaanse clubs. De MLS-clubs Chicago Fire, Orlando City Soccer en New England Revolution dingen naar de komst van de Braziliaanse buitenspeler.

De Amerikanen hebben concurrentie van het Turkse Besiktas, dat ook in de race is om de handtekening van de 30-jarige Braziliaan. Eerder gaf Robinho aan dat hij een overstap naar Flamengo niet ziet zitten, maar dat hij mikt op een buitenlands avontuur, mogelijk in de MLS.

Inmiddels heeft Robinho een mooie carriere erop zitten. In 2002 debuteerde hij voor Santos. Nadat hij als tiener uitblonk op de Braziliaanse velden wist Real Madrid in 2005 het wonderkind te contracteren. Een succesvolle periode bij Madrid zou het niet echt worden en in 2008 haalt het ambitieuze Manchester City hem voor 42,5 miljoen euro op bij Madrid. Maar ook bij Manchester City weet Robinho geen grote indruk te maken, waarna hij in 2010 op huurbasis terugkeert bij Santos.

In 2010 tekent Robinho bij het AC Milan, maar ook bij de Italianen laat hij sporadisch zijn veelbelovende kwaliteiten zien. Alhoewel hij af en toe indruk maakt, kan hij niet voorkomen dat AC Milan de afgelopen seizoenen teleurstellend presteerde. Bij Milan heeft Robinho nog een contract tot 2016, maar het lijkt erop dat Robinho voor weinig geld mag vertrekken.

Vanaf 2003 komt Robinho ook uit voor het Brazilaanse elftal. Hij heeft in 92 interland 27 goals achter zijn naam staan. Zijn laatste interland dateert alweer uit 2013. De Braziliaanse bondscoach heeft voor het aankomende WK geen plek ingeruimd voor Robinho, waardoor zijn interlandcarrière bij de goddelijke kanaries erop lijkt te zitten.

Wat Robinho allemaal kan met een bal? Zie daarvoor het volgende filmpje:

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen