MLB’s first pitches: Van 50 cent tot George W. Bush

Door

NLCS - Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals - Michael Wacha

Pitchers in de MLB laten het zo eenvoudig lijken. Een bal vanaf 18.39 meter in de handschoen van de catcher gooien. Een groot aantal beroemdheden, atleten, bobo’s en fictionele figuren in Amerika verkeken zich echter op de afstand tussen de heuvel en de thuisplaat. Een overzicht van de beste en de slechtste ceremoniële first pitches.

Rapper 50 cent met één van de slechtste first pitches ooit.

Of zoals Harry Doyle uit de film Major League zou zeggen:

Atleten uit een andere tak van de sport weten ook geen raad met dat kleine balletje. Neem Michael Jordan’s first pitch in 1998 voorafgaande aan het duel tussen de Chicago Cubs en de San Francisco Giants. Detail: MJ met een Sammy Sosa jersey.

Carly Rae Jepsen (zangeres) kan een softball-carrière wel op haar buik schrijven.

Gelukkig zijn er ook een aantal die de strikezone wisten te vinden. Snoop Dogg, Matthew McConaughey, Bill Clinton en Sonia Sotomayor bijvoorbeeld.

De beroemdste first pitch is die van ex-president George W. Bush. Een maand na de aanslagen van 11 september 2001 in New York was Amerika nog in rouw. Bush gaf een krachtig signaal door voorafgaande aan Game 3 van de 2001 World Series een strike te gooien in een bomvol Yankee Stadium.

Een overzicht van de beste en slechtste first pitches in de MLB:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen