Jones bereikt mijlpaal tijdens overwinning

Door

Het was een perfecte avond voor Chipper Jones. In de vierde inning van de wedstrijd tegen de de Philadelphia Phillies sloeg hij een double waarmee er drie runs werden gescoord. Het was meteen zijn 2500e hit en de Braves versloegen de Phillies met 6-3 in hun eerste thuiswedstrijd.

Hij had twee hits nodig om de mijlpaal te bereiken en deed het dus, en dat terwijl teamlegende Bobby Cox aanwezig was om het allemaal te bekijken. ,,Het kon niet perfecter verlopen,” zei Jones.

Cliff Lee, Phillies startende pitcher, kon de 3-0 voorsprong die ze hadden opgebouwd, niet verdedigen. De Braves sloegen drie runs binnen in de tweede inning en Jones’ double in de vierde inning zorgde ervoor dat de pitcher werd vervangen.

Tim Hudson liet vroeg in de wedstrijd drie runs toe maar eindigde de wedstrijd sterk. Hij liet acht hits toe en twee verdiende runs met geen walks in 7 2/3 innings.

In de vijfde inning zat Hudson in een benarde situatie, maar Phillies eerste honkman Ryan Howard sloeg een traag balletje waardoor er een double play kon werden uitgevoerd met een speler op elke honk.

Chipper Jones is de negende switch hitter die aan 2500 runs raakt. De drie RBI’s plaatsen zijn totaal op 1497. Als hij nog drie spelers laat scoren zal hij samen met Eddie Murray de enige switch hitter zijn met 2500 hits en 1500 RBI’s.

Foto: images.wikia.com

Ook leuk om te lezen