Yankees nog twee maanden zonder Hughes

Door

De New York Yankees zullen het nog zes tot acht weken zonder pitcher Phil Hughes moeten stellen. De dokters zijn nog steeds op zoek naar de redden waarom de snelheid van zijn pitches zo hard zijn gedaald.

General manager Brian Cashman gaf woensdag toe dat Hughes al werd behandeld met cortisone dat al wat van de pijn wegnam in zijn rechterschouder. Maar ze weten nog steeds niet waarom zijn fastball opeens tot 10 km/h trager is dan vorig seizoen waardoor zijn ERA nu 13.94 is na drie slechte starts.

,,Hij voelt zich al heel wat beter,” zei Cashman over Hughes. ,,Ik denk dat hij zich mentaal ook al heel wat beter voelt. Hopelijk was het maar een kleine kink in de kabel.”

Dr. Ahmad raadt Hughes aan om nog twee weken niet te gooien vooraleer hij begint aan een aangepast revalidatieprogramma. ,,Ik denk dat we realistisch moeten zijn en zes tot acht weken moeten wachten tot hij terug zal pitchen,” zei Cahsman. ,,Ik kan wel niet garanderen dat dat het geval zal zijn.”

Hughes zelf zegt geen pijn te voelen in zijn schouder, eerder een slapend gevoel en geen kracht in zijn pitches. Officieel zeiden de Yanks dat het probleem ‘een dode arm’ was en later een ontsteking van de schouder.

Hughes onderging twee scans en bloedtesten maar de resultaten waren steeds negatief. Bartolo Colon neemt het ondertussen over van Hughes, en coach Joe Girardi is er enorm tevreden over. ,,We hebben geluk met Bartolo,” zei Girardi. ,,Maar er is reden tot optimisme voor de terugkeer van Phil. We blijven hopen.”

Foto: images.nymag.com

Ook leuk om te lezen