Canucks winnen ook tweede uitduel

Door

De Vancouver Canucks hebben donderdagavond een goede stap richting de finale van de Western Conference gezet. In Tennessee won het team van coach Alain Vigneault namelijk met 2-4 van de Nashville Predators, waardoor het nu een 3-1 voorsprong in de series heeft genomen. De Canucks kunnen de confrontatie zaterdagavond beslissen wanneer zij de Predators in Vancouver ontvangen.

Net als in de derde wedstrijd speelde Ryan Kesler ook in het vierde duel een belangrijke rol. De Canucks-aanvaller die in het reguliere seizoen goed was voor eenenveertig doelpunten, had in de eerste negen wedstrijden van de play-offs nog geen goal gescoord. In het derde duel scoorde hij echter twee keer, waaronder de beslissende goal in overtime, en ook donderdagavond tekende hij voor de beslissing.

In de derde periode scoorde hij namelijk tijdens een power play-situatie de 3-2, een doelpunt waar de Predators voor het eerst in de wedstrijd geen antwoord meer op hadden. De thuisploeg was namelijk al wel twee keer eerder teruggekomen van een achterstand nadat de Canucks in de eerste en in de tweede periode op voorsprong waren gekomen door goals van respectievelijk Christian Ehrhoff en Alexander Edler.

Zo maakte Joel Ward aan het einde van de eerste periode de 1-1 via een power play-goal en vroeg in de derde periode zorgde Cody Franson voor de 2-2 via een afstandsschot. Een derde comeback was echter te veel van het goede voor de thuisploeg, want zij kregen de puck niet meer langs Roberto Luongo.

In de slotminuut zorgde Henrik Sedin nog voor de definitieve beslissing door de puck in het lege net te schieten nadat de Predators hun goalie Pekka Rinne van het ijs hadden gehaald voor een extra aanvaller. Empty-netter of niet, dit doelpunt zal een hele opluchting zijn voor Sedin, want de anders zo productieve aanvaller had deze play-offs het net nog niet gevonden.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Predators en de Canucks:

Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen