Mavericks verrassen met zege in Boston

De Dallas Mavericks imponeerden vrijdagavond met een overwinning op bezoek in Boston tegen de Celtics. Onder leiding van uitblinker Dirk Nowitzki wonnen de Mavs met 101-97.

Tot diep in het vierde kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Celtics van coach Doc Rivers. Met een 97-91 voorsprong en nog maar vier minuten op de klok leek iedereen zich in de TD Banknorth Garden klaar te maken voor de 23e thuiszege van het seizoen.

Daar dachten de bezoekers uit Dallas anders over, want in die laatste vier minuten scoorden de Mavs 10 punten. De Celtics konden daar geen enkel punt tegenover stellen.

De wedstrijd werd beslist door Mavs-guard Jason Kidd, die met nog 2,5 seconden op de klok, uiterst koel een driepunter binnen gooide. Hierna probeerden de Celtics het nog wel, maar een sublieme pass van Rajon Rondo werd niet op waarde geschat door Kevin Garnett.

Ondanks de nederlaag blijft de ploeg uit de Beantown het beste team in de Eastern Conference met een 37-12 record, maar zie nu wel de Heat steeds dichterbij komen. Zondagmiddag krijgen de Celtics zich te revancheren wanneer de Orlando Magic op bezoek komen.

De Mavericks gaan dankzij de overwinning van vrijdagavond de Los Angeles Lakers nu voorbij in de Western Conference. De ploeg van coach Rick Carlisle heeft nu een 34-15 record en staat daarmee een overwinning voor op de Lakers. De Mavs gaan zaterdagavond op bezoek bij de Charlotte Bobcats.

Zie hier de samenvatting tussen beide ploegen.