Belichick NFL-coach van het jaar

Door

Bill Belichick heeft voor de derde maal de prijs voor beste coach van het jaar gewonnen. De head coach van de Patriots staat daarmee op de tweede plaats aller tijden, net na Don Shula, die de prijs vier maal wist te veroveren.

Met de Patriots eindigde hij het seizoen met een 14-2 record en had daarmee het beste win/loss-record in de NFL. Hij kreeg 30 van de 50 stemmen en was daarmee ongenaakbaar. Raheem Morris, head coach van de Tampa Bay Buccaneers, werd tweede met 11,5 stemmen. Morris zorgde afgelopen seizoen voor een uitstekend seizoen met zijn team, en dat met heel wat rookies in de basis speelde.

Belichick’s record met de Patriots is nu 126-50, plus 14-5 in de playoffs. Hij won al 3 Super Bowls met New England en is de enige coach in de geschiedenis met vier reguliere seizoenen met 14 of meer overwinningen. Zijn beste seizoen kende hij in 2007, toen hij met de Patriots het reguliere seizoen afsloot met een 16-0 record, maar uiteindelijk de Super Bowl verloor van de New York Giants.

Dit seizoen had Belichick te maken met een vrij jonge kern en er moest veel gepuzzeld worden om het team te vormen. Toch slaagde hij er terug in om op dominante wijze 14 wedstrijden te winnen, waarvan de laatste acht op een rij. ,,Je hebt zoveel dingen nodig om een team te vormen en je moet rekening houden met wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd,” zei Belichick. ,,Je kan argumenteren over zoveel dingen, maar uiteindelijk was het ieder jaar een ander team met veel andere spelers op een ander tijdstip dat succesvol was.”

Foto: dalje.com

Ook leuk om te lezen