Titans hebben drie kandidaten voor headcoach

Door

De Tennesse Titans hebben drie kandidaten op het oog om ex-head coach Jeff Fisher te vervangen: Mike Mularkey, Gregg Williams en Perry Fewell. De Titans en Fisher hebben vorige week onderling besloten om hun samenwerking te stoppen, na een teleurstellend seizoen met de nodige moeilijkheden.

Mularkey (foto) is de offensive coordinator van de Atlanta Falcons, Williams is de defensive coordinator van de New Orleans Saints en Fewell de defensive coordinator van de New York Giants. Willams heeft ondertussen wel al laten weten dat hij geen intresse heeft voor de job: ,,De timing is niet goed, ik houd van de organisatie, van de stad Nashville, maar het is nu niet de juiste moment.”

Intern waren er ook al gesprekken gevoerd met offensive coordinator Mike Heimerdinger en offensive line coach Mike Munchak, maar nu gaan ze dus op zoek bij de andere teams van de league. Nu Williams kandidaat af is staat Mularkey bovenaan het lijstje van kandidaten. Mike Reinfeldt, de general Manager van de Titans, heeft uitgesproken dat hij een coach zou willen die ervaring heeft als headcoach in de NFL. Mularkey was dat bij de Buffalo Bills.

In 2004 eindigden die 9-7 met hem als head coach, en dat was hun eerste winning season in vijf jaar. Hiervoor ging hij al op sollicitatie bij de Cleveland Browns, maar die hebben Pat Shurmur aangenomen als nieuwe head coach.

Tijdens de voorbije drie seizoen in Atlanta had Mularkey de kans om quarterback Matt Ryan te ontwikkelen, waar hij met glans in slaagde. Hij bracht ook acht seizoenen door bij de Pittsburgh Steelers als assistent coach onder Bill Cowher.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen