NFL Update: ‘Pac-Man’ Jones verliest miljoenen na rechtzaak

Door

Denver Broncos v Cincinnati Bengals

Adam ‘Pac-Man’ Jones, cornerback van de Cincinnati Bengals, moet een schadevergoeding van 12,4 miljoen dollar betalen. De speler verloor gisteren een hoger beroep bij het hooggerechtshof van Nevada en is daardoor gedwongen om de grote som geld over te maken.

Tijdens het NBA All-Star Weekend in 2007 in Las Vegas veroorzaakte Jones een schietpartij in één van de vele stripclubs in Sin City, waarbij twee uitsmijters gewond raakten. Eén van de uitsmijters, Tommy Urbanski, raakte verlamd en moet de rest van zijn leven doorbrengen in een rolstoel.

Hoewel Jones zelf geen schot heeft afgevuurd die avond, achtte de politie van Las Vegas de cornerback schuldig genoeg, gezien hij een zak geld op het podium zou hebben gegooid, een stripper zou hebben geslagen en daarna nog op de vuist ging met het veiligheidspersoneel.

Jones werd vorig jaar aangeklaagd door Urbanski, die toen al door de jury in het gelijk werd gesteld en een schadevergoeding van 13,4 miljoen dollar kreeg toebedeeld.

Chung, Bolden langer bij New England Patriots verlengen

Safety Patrick Chung blijft langer bij de New England Patriots. Chung ondertekende gisteren een contractverlenging van drie jaar met een waarde die kan oplopen tot 8,2 miljoen dollar. Chung keerde na een verloren jaar bij de Philadelphia Eagles terug in Foxborough en leefde daar weer op met 85 tackles en één interception.

Ook Brandon Bolden verlengde zijn contract bij de Pats. Terwijl zijn collega’s op de running back positie, Shane Vereen en Stevan Ridley, allebei free agents worden, zette Bolden zijn handtekening onder een verlenging van twee jaar. Bolden kwam dit seizoen voornamelijk in actie als lid van de special teams van de Patriots

Overige headlines:

 • Hoewel Stan Kroenke eerder deze week geruchten van een verhuizing van de St. Louis Rams naar Los Angeles aanwakkerde, geeft de stad Saint Louis de hoop nog niet op als football-stad. Gisteren werden plannen gepresenteerd voor een gloednieuw, multifunctioneel stadion waar zo’n 64.000 mensen in kunnen. Kostenplaatje voor de plek aan de Missouri: tussen de 860 en 985 miljoen dollar

 • ‘Big’ Ben Roethlisberger heeft afgezegd voor de Pro Bowl. De quarterback van de Pittsburgh Steelers sukkelt met een knieblessure en heeft besloten om rust te houden. Roethlisberger wordt vervangen door Drew Brees
 • In Seattle zijn ze helemaal klaar voor de play-off wedstrijd tegen de Carolina Panthers. Om de Panthers er nog maar eens op te wijzen dat er maar één echt team was dat met een losing record een postseason wedstrijd wist te winnen, heeft acteur Rainn Wilson, beter bekend als Dwight Schrute uit The Office, een boodschap voor de bezoekers.  

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. FREDmirals 7 jaar ago

  ze zijn zeker 2010 vergeten , toen werd Seattle namelijk divisie CHAMP met een nog slechter record 7-9 tegen over 7-8-1

  en let op over 2 jaar kan men zijn loftrompet weer laten horen over de ow zo sterke en competatieve NFC South.

 2. Jeroen 7 jaar ago

  Dat filmpje is echt eng. Ook met die bliksem. Echt super intimiderend.

 3. Wouter 7 jaar ago

  plan je een stadion van bijna een miljard Dollar, kom je met zo’n schilderijtje van de lokale kunst-braderie 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen