Game of the Day: Green Bay Packers @ New York Giants

Door

Green Bay Packers superster Aaron Rodgers blijft maar touchdowns produceren (27) terwijl er geen enkele quarterback meer sacks (32) achter zijn naam heeft staan dan de aanvalsleiders van de cheesheads. In New York kunnen de Giants alleen maar dromen van touchdowns. De wedstrijd van vanavond zou wel eens de vierde op rij kunnen worden zonder touchdown pass van Eli Manning en zo slecht presteerde hij nog nooit.

De door blessures geplaagde Packers gaan tijdens Sunday Night Football op zoek naar de zesde overwinning op rij in een strijd tussen twee divisieleiders en bovendien de laatste twee Super Bowl winnaars.

Winning streak
Door de winning streak is Green Bay (7-3) op gelijke hoogte gekomen met de Chicago Bears in de altijd sterke NFC North. New York is ondanks twee verliespartijen op rij nog altijd leider in ‘the East‘. Coach Tom Coughlin sprak eerder deze week over een “extreem spannende en grote match-up”. Wellicht is de vader hier de wens van de gedachte, aangezien zijn team in een negatieve spiraal lijkt te zijn gekomen. Bij tegenstander Green Bay loopt het seizoen ook niet perfect, maar de ondergrens in een stuk hoger dan bij de Giants.

De wedstrijden van vorig seizoen bieden hoop op een spektakelstuk. In de divisional play-offs gooide Manning 330 yards bij elkaar en leidde hij zijn team naar een 37-20 upset tegen de 15-1 Packers, die eerder met 38-35 als winnaar van het veld stapten tijdens het reguliere seizoen. Met name de play-off wedstrijd is natuurlijk nog niet vergeten.

Blessures
Naast het feit dat iedere overwinning telt in het relatief korte NFL-seizoen staat dus ook eerherstel en revanche op het spel. Het is te hopen dat Eli Manning scherp uit zijn bye week komt want zijn record is 0-3 tegen de Packers tijdens het reguliere seizoen. Hij staat tegenover een defense dat afgelopen wedstrijd op een gegeven moment maarliefst zes rookies moest opstellen. Debet hieraan zijn onder andere blessures van zwaargewichten Clay Matthews (hamstring) en Charles Woodson (gebroken sleutelbeen). Cornerback Sam Shields zal ook niet spelen.

Field Goals
Als field goals bepalend worden in deze wedstrijd hebben de Giants een voordeel. Giants kicker Lawrence Tynes is leider in de league met 109 punten en 28 uit 31. Green Bay’s Mason Crosby scoorde uit 11 van de 18 pogingen en heeft daarmee het laagste percentage. Vorige week miste hij nog 2 van de 3 pogingen tegen de Detroit Lions.

Sunday Night
Het is zo’n wedstrijd die Big Blue zomaar kan winnen. Wanneer iedereen denkt dat het niet gaat lukken weten de Giants in grote match-ups vaak te verrassen. Het pijnlijke verlies in de play-offs vorig seizoen zou tegenstander Green Bay in ieder geval tot op het bot toe moeten motiveren. Voor de Giants is dan te hopen dat Eli Manning weer omhoog kan krabbelen naar het niveau van de vorige keer toen deze twee teams tegen elkaar een Sunday Night mochten spelen.

Packers @ Giants is Sunday Night Football en begint op de vroege maandagochtend rond de klok van 02:20 NL-tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen