Coyotes zetten fraaie februari-reeks niet door in maart

Door

Stiekem zullen de Phoenix Coyotes wel een beetje gebaald hebben dat de maand februari tot een einde was gekomen. En dat is natuurlijk niet zo gek want aan de hand van goalie Mike Smith zette de ploeg een imposante reeks neer in de tweede maand van het jaar. Van de twaalf gespeelde wedstrijden in de maand werden er namelijk elf gewonnen en ging er slechts eentje na overtime verloren.

Deze maand kon met andere woorden niet lang genoeg duren voor de Coyotes, maar op een gegeven moment wordt het natuurlijk een keer maart. En dat hebben de mannen van coach Dave Tippett geweten, want de eerste wedstrijd in de lentemaand ging meteen verloren tegen de Calgary Flames. De Canadezen wonnen afgelopen donderdag met 2-4 in Arizona en maakte zo een einde aan de winning streak van zes wedstrijden van de thuisploeg.

De Flames stonden voor aanvang voor een zware opgave. Niet alleen moest er gewonnen worden om in het spoor te blijven van de concurrentie voor de achtste plek in de Western Conference, ze hadden ook al zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen van de Coyotes. De bezoekers begonnen echter sterk aan dit duel en na één periode stond er al een tussenstand van 0-3 op de borden via goals van Mike Cammalleri, Curtis Glencross en Olli Jokinen.

Een achterstand in de eerste periode is echter niet iets waar de Coyotes op dit moment van wakker liggen. De ploeg heeft in ruim een week tijd namelijk al een 3-0 achterstand tegen de Los Angeles Kings, een 2-0 achterstand tegen Flames en een 1-0 achterstand tegen de Vancouver Canucks succesvol weggewerkt en deze wedstrijden uiteindelijk gewonnen. Ook in dit duel leken de Coyotes dat kunstje te herhalen, want vroeg in de tweede periode waren ze dankzij goals van Raffi Torres en Michal Rozsival weer helemaal terug in de wedstrijd.

De gelijkmaker bleef echter uit en dat was voornamelijk te danken aan het uitstekende keeperswerk van Flames-goalie Miikka Kiprusoff, die zijn ploeg met een paar prima reddingen op de been hield. Aan het einde van de wedstrijd maakte captain Jerome Iginla aan alle onzekerheid een eind door de eindstand via een empty netter op 2-4 te bepalen.

„We hebben al te veel wedstrijden een achterstand moeten wegpoetsen,” aldus Coyotes-aanvoerder Shane Doan. „Als dat nu eenmaal te vaak gebeurt, krijg je op een gegeven moment het deksel op de neus. De eerste periode van vanavond was de slechtste in tijden en daar kregen we de rekening voor gepresenteerd. Dit keer konden we de achterstand niet meer goedmaken.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Phoenix Coyotes en de Calgary Flames:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen