WWE: WrestleMania 28 komt eraan

Door

Vanaf 1 maart zal onze nieuwe redacteur Sander Schrik (@SanderSchrik) je wekelijks bijpraten over WWE: World Wrestling Entertainment. Een Amerikaans fenomeen dat steeds meer fans in Nederland krijgt.

De eerste drie maanden van het jaar zijn voor de WWE Superstars en WWE fans ook meteen de leukste maanden van het jaar. Alle ogen zijn dan namelijk gericht op WrestleMania, de Super Bowl of sports entertainment / pro wrestling.

Het main event van WrestleMania 28 is dit jaar is een bijzondere, één uit de buitencategorie. Een droommatch tussen de man die al zeven jaar het gezicht van de WWE is, John Cena en the most electrifying man in sports & entertainment, Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Deze match werd vorig jaar, de dag na WrestleMania 27, officieel bekend gemaakt. Een unicum in de WWE. Ruim zeventigduizend toeschouwers komen zondag 1 april naar het Sun Life Stadium in Miami, de woonplaats van The Rock, om te genieten van deze match en entertainment spektakel dat WrestleMania heet.

WrestleMania kent een lange traditie die terug gaat naar 1985. Vince McMahon, de CEO van WWE (destijds WWF), had het plan om professional wrestling van het regionale niveau (territories) naar landelijk en wereldwijd niveau te tillen. Om deze ambitie waar te maken ging hij samenwerken met MTV en wilde hij een evenement creëren waar pro wrestling en pop culture elkaar zouden ontmoeten:

WrestleMania was geboren!

Popster Cindy Lauper maakte haar opwachting tijdens een aantal WWF matches, die werden uitgezonden op MTV, en de eerste editie van WrestleMania. Ook andere mainstream celebrities zoals Billy Martin (New York Yankees), Liberace, Muhammad Ali en Mr. T speelden een belangrijke rol in het op de kaart zetten van WrestleMania en de WWF.

Dankzij de promotie op MTV en in tv-programma’s zoals Saturday Night Live werd de eerste editie van WrestleMania, gehouden op 31 maart 1985 een groot financieel succes.

Madison Square Garden in New York City was uitverkocht en er waren ruim één miljoen mensen, die via close circuit tv (de voorloper van pay-per-view), Hulk Hogan en tv personality Mr. T in de main event zagen winnen van de legendarische ‘Rowdy’ Roddy Piper en ‘Mr. Wonderful’ Paul Orndorff.

Inmiddels zijn we zevenentwintig jaar verder en is WrestleMania uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met een enorme financiële impact op de stad en regio waar the granddaddy of them all en de bijbehorende festiviteiten worden gehouden. Vorig jaar bezochten 71.617 fans, (waaronder ondergetekende) afkomstig uit alle vijftig staten van de Verenigende Staten en dertig verschillende landen, WrestleMania 27 in Atlanta.

Dit was goed voor een economische impuls van 62,1 miljoen dollar voor de stad Atlanta en de staat Georgia. Het is dus begrijpelijk dat verschillende steden in de rij staan om WrestleMania naar hun stad te halen. De verwachting is dat WrestleMania 28 in Miami het bedrag van vorig jaar gaat overtreffen. Op de eerste dag dat kaarten voor WrestleMania 28 beschikbaar waren genereerde WWE een record omzet van 6,3 miljoen dollar.

De komende weken gaan we op SportAmerika.nl uitgebreid voorbeschouwen op WrestleMania 28!

Foto: fanpop.com

Ook leuk om te lezen