Weer sterspelers Atlantic Division uitgeschakeld

Door

 

Het zit de topploegen van de NHL’s Atlantic Division niet mee. De New York Rangers spelen al sinds het begin van dit seizoen zonder hun beste verdediger Marc Staal, de Pittsburgh Penguins begonnen het seizoen zonder steraanvaller Sidney Crosby en de Philadelphia Flyers verloren hun all-star verdediger Chris Pronger enige tijd met een oogblessure. Het was echter wederom een week van slechte berichten voor deze teams, nu Staal nog lang niet lijkt terug te keren, Crosby opnieuw uitgeschakeld is en de Flyers hun league leading scorer Claude Giroux ook uitgeschakeld zien met de inmiddels zo gevreesde naweeën van een hersenschudding.

Marc Staal staat al sinds het einde van vorig jaar langs de kant en ondanks dat hij vandaag voor het eerst weer met de ploeg mee kon schaatsen lijkt een terugkeer vooralsnog uitgesloten. Contacttraining is absoluut niet aan de orde, intensief schaatsen en trainen heeft hij zelfs nog niet geprobeerd en de Rangers hopen hem voor de playoffs terug te zien.

Claude Giroux is volgens zijn Philadelphia Flyers voor onbepaalde tijd uitgeschakeld met dezelfde symptomen die Sidney Crosby bijna een jaar achter de boarding hielden en ook Crosby zelf is na acht wedstrijden alweer voor onbekende tijd op de blessurelijst terecht gekomen. Vooral in het geval van Crosby is dat zorgelijk, want de tweede botsingen waarin hij terechtkwam leken op incidentjes zoals die meermaals per wedstrijd voorkomen.

Dat reeds zo’n kleine tik hem weer aan de kant houdt brengt herinneringen boven aan de verloren carriere van de vorige ‘Next Great One’ Eric Lindros, die na een serie van hersenschuddingen nooit meer dezelfde was en van de dertien seizoenen die hij in de NHL speelde er slechts drie in meer dan 70 wedstrijden kon aantreden. Het is voor deze sterren van de Atlantic Division te hopen dat ze spoedig terug kunnen keren bij hun teams, al doen alledrie deze ploegen het vooralsnog wel uitstekend zonder hen. Ze bezetten momenteel namelijk plek 1, 3 en 5 van de Eastern Conference.

Ook leuk om te lezen