Stanley Cup Update #47: Capitals geven Knights lesje effectiviteit

Door


Het seizoen nadert z’n ontknoping. De tweestrijd om die gigantische Stanley Cup gaat tussen de Washington Capitals en de Vegas Golden Knights. Kunnen de Knights hun Cinderella story helemaal afmaken of komt de Cup voor het eerst naar DC? Bij SportAmerika houden we je helemaal op de hoogte.DE HEADLINES

De beste kansen waren aanvankelijk voor de Vegas Golden Knights, maar het was T.J. Oshie die halverwege de eerste periode de score opende namens Washington. Het momentum besloot daarna de kant van de Capitals te kiezen. Tijdens het reguliere seizoen vernemen we niet zo gek veel van Devante Smith-Pelly, maar in de play-offs des te meer. De aanvaller tekende in de slotfase van de eerste periode voor z’n zesde goal van dit postseason. Zijn 3-0 was een linkse directe vol op de kin van de Knights. In de derde periode deden James Neal en Reilly Smith wat terug voor de bezoekers uit Nevada, maar dat was pas bij een 4-0 achterstand. Michal Kempny en Brett Connolly drukten het slotoffensief de kop in, waardoor de Caps-fans al vroeg feest konden vieren.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS LEIDEN SERIE: 3-1

Al na vier wedstrijden staan de Washington Capitals op matchpoint. Nog één zege hebben Alex Ovechkin en de zijnen nodig om de Stanley Cup voor het eerst naar de Amerikaanse hoofdstad te brengen. Donderdagnacht (02.00 uur CEST) kan het in Las Vegas al zover zijn. Marc-André Fleury en z’n Golden Knights zullen er alles aan doen om dit feest te verpesten. De goalie speelt een ongelukkige serie tot nu toe en wordt overklast door Braden Holtby. De Knights begonnen sterk aan Game 4, maar kregen niet de steun van Vrouwe Fortuna. Die steun hebben ze in Game 5 nodig om een zesde wedstrijd af te dwingen.

Coverfoto: Getty Images

Ook leuk om te lezen