Gesprekken NHL verlopen moeizaam

Door

Het is hoopvol dat er na maanden van spaarzame afspraken eindelijk vrijwel dagelijks wordt vergaderd over een nieuwe CAO voor spelers in de NHL. De gesprekken verlopen echter moeizaam en na beschuldigingen over en weer is er een nieuwe pauze ingelast.

Deze pauze is vooral het gevolg van de beschuldiging die de NHL in de media uitte aan het adres van de gebroeders Fehr, die voormannen van de spelersvakbond zijn. Volgens de NHL hield vooral Don Fehr (foto), de vakbondsleider, informatie achter voor de spelers, waardoor het gevoel werd gecreëerd dat de NHL niet serieus onderhandelde. Fehr weerlegde die aanklacht en liet zich bij de ingelaste persconferentie vergezellen door enkele spelers, die bevestigden zeer tevreden te zijn met de transparantie van hun onderhandelaars.

Gisteren werd er daarom door verschillende kopstukken geluncht en informeel gesproken over hoe het nu verder moet. Volgens de NHLPA is de afstand tussen beiden niet zo groot als de NHL doet voorkomen, terwijl de NHL dus beweert dat de NHLPA probeert om vooral spelers te overtuigen van een niet-bestaande afstand. Het lijkt er dus op dat de beide partijen helemaal niet meer zo ver van elkaar verwijderd zijn.

Exacte cijfers over voorstellen zijn op dit moment niet bekend, maar de spelers willen graag dat zoveel mogelijk van hun huidige contract wordt uitbetaald op basis van de huidige verdeling van de inkomsten. Dat zou de clubs enkele honderden miljoenen dollars kunnen kosten. Een bedrag dat in het niet valt bij de miljarden die de komende jaren, zelfs als de inkomsten procentueel niet groeien, verdiend kunnen worden door beide partijen.

Er zou eventueel later vandaag of maandagmiddag weer formeel gesproken worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen