Ray Rice maakt geen vrienden in Pittsburgh

Door

Dat de Baltimore Ravens en de Pittsburgh Steelers elkaar als divisie rivalen niet mogen is algemeen bekend. Ravens running back Ray Rice wist na afloop van de 13-10 overwinning afgelopen zondag echter wat extra olie op het vuur te gooien. Hij liep van het veld, zwaaiend met een ‘Terrible Towel’ richting de Steelers fans, tot groot ongenoegen van de fans zelf en enkele spelers van de Steelers.

De ‘Terrible Towel’ is het kenmerk van Steelers fans. De gele handdoek werd in 1975 bedacht door het radiostation wat destijds de Steelers wedstrijden uitzond. Het idee van een ‘rally towel’ is sindsdien door veel teams in verschillende sporten gekopieerd.

Het is niet de eerste keer dat een speler van de tegenpartij de ‘Terrible Towel’ bespot. In 2005 poetste Cincinnati Bengals wide receiver T.J. Houshmandzadeh zijn schoenen schoon met de gele handdoek, en in 2008 stampte LenDale White op een towel nadat de Tennessee Titans de Steelers hadden verslagen. Beide teams werden, ondanks het winnen van hun divisie, al snel uitgeschakeld in de playoffs, en beide jaren wonnen de Pittsburgh Steelers de Super Bowl.

Steelers linebacker LaMarr Woodley maakte zich op Twitter druk over de provocatie van Rice. “Als je geen Steelers fan bent, blijf dan af van de terrible towels,” twitterde hij. Hij twitterde later ook een foto van Rice met de towel, en daarbij een waarschuwing. “Slecht idea Ray. Vergeet niet wat er met LenDale White en T.J. Whosyourmama gebeurde.”

We zullen moeten afwachten of de ‘vloek van de handdoek’ de Ravens snel uit de playoffs zal gooien, en de Steelers een nieuwe Super Bowl overwinning oplevert.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen