Sharks doen wat terug tegen LA Kings

Door

Los Angeles Kings v San Jose Sharks - Game Three

De San Jose Sharks bliezen gisteren geheel eigenhandig, en bovendien in overtime, de series tegen de Kings weer nieuw leven in. De eerste twee games in Los Angeles gingen namelijk richting de Kings, maar de Sharks wisten gisteren in eigen huis eindelijk wat terug te doen. In een verhitte, fysieke strijd, weet het team, uiteindelijk in overtime, aan het langste eind te trekken.

Het team uit San Jose weet initieel een vroege voorsprong te pakken. Nadat Kings’ defenseman Jake Muzzin de puck het publiek in jaagt, benutten de Sharks de opvolgende powerplay optimaal. Het is Dan Boyle die binnen no-time na de face off, en vanaf een flinke afstand, de puck in het net ramt voor de 1-0 voorsprong. Daarna lijkt het echter de verkeerde kant op te gaan voor het team uit San Jose. Op eigen helft wordt op knullige wijze de puck verspild aan Kings’ Center Tyler Toffoli, die de buitenkans zonder aarzelen afmaakt, 1-1.

Begin periode twee wordt het dan nog erger, als de Sharks met Logan Couture een essentiële speler lijken te verliezen. De Center is genoodzaakt om begin tweede periode het ijs af te stappen door een blessure, en de Sharks lijken een mentale klap te krijgen. Maar dan komt Couture, wonder boven wonder, toch terug op het ijs, en hoe. Na het uitblijven van scores in de tweede en derde periode prikt de Center er in overtime, tijdens powerplay, de winnende 2-1 in. Daarmee pakken de Sharks hun eerste partij in de series tegen de Los Angeles Kings, die nog steeds met 2-1 leiden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen